Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Την Παρασκευή οι αποφάσεις για οριστικό λουκέτο σε ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου

Η αρμόδια διυπουργική επιτροπή θα εγκρίνει τη λίστα με τους πρώτους –και όχι τους μόνους– φορείς και ΔΕΚΟ που θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν.

Τα πράγματα αναμένεται να εξελιχθούν πολύ γρήγορα, αφού ότι αποφασιστεί θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα έχει ψηφιστεί έως τις 5 Αυγούστου που κλείνει η Βουλή.

Μόνο έτσι η Τρόϊκα θα εγκρίνει το αναθεωρημένο Μνημόνιο και θα πάρουμε τη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ και θα εγκριθεί το νέο δάνειο.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ρητά στο Μνημόνιο για το κλείσιμο 40 μικρών δημοσίων οργανισμών, τη συγχώνευση 25 επιπλέον μικρών οργανισμών, και το κλείσιμο επιπλέον 10 μεγάλων οργανισμών.

Στους υπό κατάργηση οργανισμούς το Μνημόνιο αναφέρει τους:

ΚΕΔ και ETA (οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στη νέα Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών), ΟΔΔΥ, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, EOΜMEX και ΙΓΜΕ. Επίσης προς συγχώνευση οδεύουν οι OΣΚ, ΔΕΠANOM, THEMIS, ΕΘΙΑΓΕ και ΔΗΜΗΤΡΑ και μείωση μεγέθους προωθείται για την ΕΡΤ.

Το πλεονάζον προσωπικό των 75 φορέων (συνολικά είναι 7.000 άτομα) δεν θα μπορεί να μεταταχθεί σύμφωνα με τον κανόνα της 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις (1 προς 10 για το 2011).

Θα απολυθεί άμεσα, ή θα ενταχθεί στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, όπως αναφέρει ρητά το Μνημόνιο.

Πάντως, ο κ.Πάγκαλος λίγες εβδομάδες πριν είχε δεσμευθεί ότι οι εργαζόμενοι που «περισσεύουν» δεν πρόκειται να απολυθούν, αλλά θα αξιοποιηθούν και θα αξιολογηθούν μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λουκέτα εξπρές στο Δημόσιο – Ποιοι οργανισμοί συγχωνεύονται και ποιοι καταργούνται

Ποιοι Δημόσιοι Οργανισμοί κλείνουν

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε