Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Την άλλη εβδομάδα ο “Καλλικράτης”

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
Μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κύπρο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο “Καλλικράτης”

 

Αυτό είπε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά τη συνάντηση που είχε με Δημάρχους και μέλη της ΚΕΔΚΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
 
Δήμαρχοι από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, δημοτικοί υπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες έκαναν σήμερα πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών αντιδρώντας στο σχέδιο Καλλικράτης αλλά και στη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων.
 
Όπως είπαν οι δήμαρχοι ο υπουργός δεν τους έδωσε καμία διευκρίνηση για το τι περιέχει το σχέδιο Καλλικράτης ενώ τους είπε ότι την επόμενη εβδομάδα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κύπρο το σχέδιο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση και πως κάθε δήμαρχος και πολίτης θα έχει το δικαίωμα να πει τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του.
 
Σε ότι αφορά τις μειώσεις στις κρατικές χορηγήσεις προς τους δήμους αυτές τελικά δεν θα είναι 35%. Με επιστολή που εστάλη χθες προς τους δημάρχους οι οποίοι όμως δεν την γνώριζαν, η κρατική επιχορήγηση θα μειωθεί στο 10% και όχι στο 35%. Η διαφορά από την μείωση της αρχής του χρόνου θα επιστραφεί αναδρομικά στις επόμενες επιχορηγήσεις.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε