Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Την αποζημίωσαν 11 χρόνια μετά για την πτώση του Falcon και αφού είχε πεθάνει

Ο λόγος για τη μητέρα του δημοσιογράφου Δημ. Πανταζόπουλου που έχασε τη ζωή του μαζί με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη.

Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 190/20110 απόφασή του επιδίκασε το ποσό των 161.408 ευρώ στην μητέρα του δημοσιογράφου Δημ. Πανταζόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του μαζί με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη, το γιο του Νικόλαο και άλλα τέσσερα άτομα, κατά τις αναταράξεις του Falcon πάνω από το Βουκουρέστι στις 14 Σεπτεμβρίου 1999. Κατά το συμβάν αυτό εκτός από ότι έχασαν την ζωή τους επτά άτομα και είχαν τραυματιστεί ακόμα τέσσερα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο θάνατος των επιβατών του Falcon, οφείλεται σε “βαρύτατη αμέλεια” του κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος παρά το ότι ήταν έμπειρος πιλότος, “δεν κατέβαλε την επιμέλεια την οποία όφειλε εκ των περιστάσεων και του επαγγέλματος που μπορούσε να καταβάλει”.

Η μητέρα του Πανταζόπουλου, αναφέρεται στην δικαστική απόφαση, από τον αδόκητο θάνατο του γιου της δοκίμασε εντονότατη ψυχική οδύνη, η οποία επιτείνεται περαιτέρω, καθώς από αυτόν “είχε προσδοκία ηθικής και οικονομικής στήριξης”.

Κατόπιν αυτών ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας που ζητούσε να αναιρεθεί εφετειακή απόφαση που είχε επιδικάσει το ποσό των 161.408 υπέρ της μητέρας του άτυχου δημοσιογράφου.

Τελικά το ποσό της αποζημίωσης θα λάβει κληρονόμος της μητέρας του Πανταζόπουλου καθώς απεβίωσε πριν εκδοθεί η τελεσίδική απόφαση του Αρείου Πάγου για τον γιο της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε