Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 23 Αθήνα Αναλυτικά

Την επόμενη Δευτέρα και Τετάρτη οι κρίσιμες διασκέψεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Την επόμενη Δευτέρα και Τετάρτη οι κρίσιμες διασκέψεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2016 | 19:56
Πρώτη δημοσίευση: 19.10.2016 | 19:56

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσδιόρισε να είναι κεκλεισμένων των θυρών οι δύο επόμενες διασκέψεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες, για τις 5 μ.μ. τόσο την ερχόμενη Δευτέρα 24, όσο και την ερχόμενη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016.

Ειδικότερα, η διάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας, θα ξεκινήσει με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του, που ξεκίνησε χθες το βράδυ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, τάχθηκε χθες υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών και στην συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι δικαστές, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του Συνταγματικού.

Κομβικό σημείο για την κρίση των μελών της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ είναι σύμφωνα με νομικούς κύκλους το ζήτημα του ποιος είχε την αρμοδιότητα κατά το Σύνταγμα να προκηρύξει και να διενεργήσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δηλαδή εάν η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) ή στον υπουργό Επικρατείας.

Ήδη η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με δύο αποφάσεις της τα προηγούμενα χρόνια με αφορμή το "λουκέτο" στην ΕΡΤ έχει κρίνει πως η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στο ΕΣΡ. Στη μία απόφαση μάλιστα πρόεδρος της Ολομέλειας ήταν ο σημερινός πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου. Προκειμένου λοιπόν να κριθεί συνταγματικός ο νόμος Παππά η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας θα πρέπει να κάνει "στροφή"180 μοιρών στη νομολογία της.

Επιπλέον τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν θέσει και ζητήματα σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού των αδειών μόνο στις τέσσερις όπως και του ορισμού της τιμής εκκίνησης στα 3.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα οι τηλεοπτικοί σταθμοί υποστηρίζουν πως τόσο ο αριθμός των αδειών όσο και η τιμή εκκίνησης καθορίστηκαν από την Κυβέρνηση χωρίς επιστημονική ή άλλη τεκμηρίωση.

Επιπλέον, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα κρίνει και άλλα νομικά ζητήματα που αφορούν τις διατάξεις του «νόμου Παππά» όπως το εάν παραβιάζουν συνταγματικές κατοχυρωμένες αρχές μεταξύ των οποίων η πολυφωνία, ο πλουραλισμός, η αντικειμενικότητα και η Δημοκρατία.

 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Η πιο κρίσιμη μάχη στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες - Τα τρία σενάρια και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο αριθμός των καναλιών Η πιο κρίσιμη μάχη στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες - Τα τρία σενάρια και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο αριθμός των καναλιών
  2. ΝΔ: Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για τα κανάλια ΝΔ: Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για τα κανάλια
  3. Κυβέρνηση για ΝΔ: Αργήσατε 27 χρόνια Κυβέρνηση για ΝΔ: Αργήσατε 27 χρόνια
  4. Τηλεοπτικές άδειες: Τα τρία σενάρια - Όλα κρίνονται σήμερα Τηλεοπτικές άδειες: Τα τρία σενάρια - Όλα κρίνονται σήμερα
  5. Τηλεοπτικές άδειες: Το τρίτο σενάριο! Λύση με... “πάγωμα” Τηλεοπτικές άδειες: Το τρίτο σενάριο! Λύση με... “πάγωμα”
  6. ΣτΕ: Στην Πυροσβεστική Ακαδημία όσοι έχουν Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση ΣτΕ: Στην Πυροσβεστική Ακαδημία όσοι έχουν Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook