Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Την ώρα που αδειάζουν τα πορτοφόλια ακριβαίνουν κρέας, ψάρια και γαλακτοκομικά!

– Διαβάστε πως εκτινάχθηκαν στα ύψη οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής
– Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι στις τιμές από το Υπ. Ανάπτυξης
– Τα καρτέλ ρυθμίζουν τις τιμές

Εκτός ελέγχου είναι οι τιμές στα τρόφιμα που βάζουμε στο τραπέζι μας και είναι είδη τα οποία δύσκολα μπορούν να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή.

Η ανοδική κούρσα των τιμών σε μια σειρά από βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως είναι το κρέας, τα ψάρια, τα δημητριακά, τα αυγά και το γάλα πείθει ότι η αγορά έχει αφεθεί να λειτουργεί σε καθεστώς ασυδοσίας.
Οι τιμές στην αγορά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συζητήσεις στις παρέες, ειδικά μεταξύ οικογενειών. Στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ οι πιο γκρινιάρηδες μουρμουρίζουν ακατάπαυστα: «ακρίβεια, ακρίβεια»…

Ακούστε από τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτή (ΕΛΚΕΚΑ) κ. Βασίλης Λυγκας ποιά είναι τα προιόντα που βάζουν φωτιά στο τραπέζι της κάθε οικογένειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η αύξηση στον πληθωρισμό του Ιουνίου οφείλεται κατα ένα μέρος και στην αύξηση των δεικτών κατά 4,1% στον κλάδο διατροφής, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2010. Η συγκεκριμένη αύξηση αποτελεί την μεγαλύτερη για το 2011 όπως καταγγέλει στο newsit ο κ. Λυγκας.

Τα καρτέλ είναι αυτά που ρυθμίζουν τις τιμές των προιόντων και όχι το αρμόδιο Υπουργείο δηλώνει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΚΑ ενώ επισημαίνει ότι ο κ. Χρυσοχοίδης αθέτησε τον λόγο του για μείωση των τιμών.

Διαβάστε επίσης:
Αύξηση 3,3% πληθωρισμού τον Ιούνιο – Απλησίαστα τα τρόφιμα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε