Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τις αποζημιώσεις έριξε στο τραπέζι η τρόικα – “Οχι τώρα” είπε ο Βρούτσης

Τις αποζημιώσεις έριξε στο τραπέζι η τρόικα – “Οχι τώρα” είπε ο Βρούτσης

Το θέμα της μείωσης του ύψους των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, έθεσαν οι τροϊκάνοι στον υπουργό Εργασίας.

Τη μείωση του ποσού των αποζημιώσεων απο απολύσεις έριξε στο τραπέζι των συζητήσεων με το υπουργείο εργασίας η τρόικα, επαναφέροντας ουσιαστικά το e-mail που είχει στείλει πριν απο περίπου ένα μήνα, ζητώντας ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.Οπως ανέφερε ο υπουργός, μετά τη δίωρη συνάντησή τους, το υπουργείο εργασίας εκτιμά οτι ο χρόνος δεν είναι ώριμος να “ανοίξει” αυτό το θέμα.

Η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε και θέμα περαιτέρω μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ζητώντας κατάργηση των τριετιών που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ.Βρούτσης ανέφερε ότι έγινε εκτενής συζήτηση για τα μείζονα ζητήματα των διαρθρωτικών αλλαγών που απασχολούν το υπουργείο Εργασίας. Τέθηκε το θέμα της δημιουργίας του μηχανισμού με τον οποίο θα ορίζεται ο κατώτατος μισθός, της αξιολόγησης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Διαβάστε
Έκαναν γυμνάσια στον Τόμσεν! Τον φυγάδευσαν σε λάθος κτίριο! – Αντί να τον οδηγήσουν στο υπ. Εργασίας τον έβαλαν σε γυμναστήριο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε