Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το Bloomberg επαναφέρει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δανείου

Το Bloomberg επαναφέρει το  ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δανείου
Η Ελλάδα ενδέχεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της ακόμη και σε περίπτωση επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης που τη μαστίζει, εκτιμά το Bloomberg.
 

“Θα κάνατε λάθος εάν αποκλείατε την πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρέους αφού η Ελλάδα έχει ένα δομικό πρόβλημα, και υπάρχει κίνδυνος αν έχουμε μια ακόμη ύφεση ή οικονομική κρίση”σημειώνει ο Τ.Στόπφορντ επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της λονδρέζικης εταιρίας Investec Asset Management.
 
Η διαφορά στα επιτόκια των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών βρίσκεται σε απόσταση μόλις 90 μονάδων βάσης από το επίπεδο ρεκόρ του προηγουμένου Μαΐου οπότε η Ελλάδα αναγκάστηκε να προσφύγει στο τριετές πρόγραμμα στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους αποκλείεται. Η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί πιθανότατα κατά 2,7% το 2011 και 0,1% το 2012, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg.
“Οποιαδήποτε επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής θα ήταν ασφαλώς θετική για την Ελλάδα, αν και δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα αναδιάρθρωσης καθώς οι κίνδυνοι υστέρησης του προϋπολογισμού είναι υπαρκτοί”, δήλωσε το στέλεχος της τράπεζας Deutsche Bank AG στο Λονδίνο, Μοχίτ Κουμάρ.
 
“Η πολιτική στήριξη που παρέχεται στην Ελλάδα εξαρτάται από από τη δυνατότητά της να πετύχει τους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής. Πολλά μπορεί να συμβούν την επόμενη τριετία”.
“Εάν οι κάτοχοι ομολόγων υποστούν “κούρεμα”, δηλαδή μείωση κεφαλαίου, στις τοποθετήσεις τους στα ελληνικά ομόλογα, το καλύτερο θα ήταν να γίνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα γνωστές οι σχετικές λεπτομέρειες”, δήλωσε ο Σπένσερ Τζόουνς στέλεχος της εταιρίας Newstate Partners LLP, η οποία ειδικεύεται επί θεμάτων κρατικού χρέους και οι πελάτες της συμπεριλαμβάνουν τη Ρωσία, το Κονγκό και την Αντίγκουα.

Διαβάστε επίσης : 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε