Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Το Νοέμβριο η δίκη του Ψωμιάδη για την πλαστή εγγυητική των 550 εκατ. ευρώ

Το Νοέμβριο η δίκη του Ψωμιάδη για την πλαστή εγγυητική των 550 εκατ. ευρώ

Για τις 25 Νοεμβρίου 2011 αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του προέδρου του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλου Ψωμιάδη, σχετικά με την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής.

Πρόκειται για την πλαστή εγγυητική επιστολή, ποσού περίπου 550 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προσκομίσει τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Ψωμιάδης στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, προσπαθώντας να κρύψει την κακή οικονομική κατάσταση της ασφαλιστικής εταιρείας του Ομίλου του. Η υπόθεση είχε ερευνηθεί τότε από την Δικαιοσύνη και είχε καταλήξει στην απαγγελία κατηγορίας για πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Συγκατηγορούμενος του Παύλου Ψωμιάδη είναι ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου, Α. Λοΐζος, στο πρόσωπο του οποίου αναβλήθηκε σήμερα η δίκη. Το δικαστήριο δέχθηκε τη θέση της υπεράσπισης για μη νόμιμη κλήτευσή του.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί την περασμένη Παρασκευή και είχε διακοπεί για σήμερα, καθώς η υπεράσπιση του κ. Ψωμιάδη είχε επικαλεστεί πρόβλημα υγείας του κατηγορούμενου επιχειρηματία, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της απάτης σε βάρος ασφαλισμένων και επενδυτών της ΑΣΠΙΔΟΣ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε