Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Το “ΟΧΙ” Βενιζέλου φέρνει πολύωρες διακοπές ρεύματος

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ετοιμάζεται να σκληρύνει τη στάση της μετά το όχι του υπουργού Οικονομικών σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Οι διακοπές ρεύματος εν μέσω καλοκαιριού έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τόσο στους πολίτες όσο και σε πολλές επαγγελματικές ομάδες, που πολλές φορές έχουν και σοβαρές ζημιές από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταθεί, καθώς η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της και να προχωράει πλέον σε πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη ήρθε μετά τη συνάντηση που είχε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με τον νέο υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος όμως τους ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς σαν μέτρο περιλαμβάνεται ήδη μέσα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα, 19 θερμικές μονάδες βρίσκονται εκτός λειτουργίας και έτσι και την Παρασκευή θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία των καταναλωτών με τις διακοπές ρεύματος.

Αναλυτικότερα εκτός λειτουργίας βρίσκονται οι εξής μονάδες:
– 4 στο Λαύριο
– 2 στο Αλιβέρι
– 2 στον Αγιο Δημήτριο Κοζάνης
– 1 στο Αμύνταιο
– 1 στη Μελίτη
– 2 στην Καρδιά
– 4 στην Πτολεμαϊδα (εκ των οποίων η μία με βλάβη)
– 3 στη Μεγαλόπολη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ:
Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100 για να πληροφορηθούν εάν στην περιοχή που τους ενδιαφέρει προβλέπεται διακοπή ρευματος.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ:
Κατά τη διάρκεια της διακοπής ρεύματος μη χρησιμοποιείτε ασανσέρ και κρατάτε κλειστές τις ηλεκτρικές συσκευές. Γιατί αν προκληθεί η παραμικρή βλάβη που οφειλέται στην τάση του ρεύματος η ΔΕΗ δε σας αποζημιώνει.

“Αναπόφευκτο χαρακτήρισε το δρόμο της απεργίας” ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,  Νίκος Φωτόπουλος, καθώς όπως υποστήριξε ” από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπήρξε διάθεση διαλόγου”.  Επιπλέον ζήτησε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το μέλλον της ΔΕΗ είτε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο είτε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, «όχι όμως στο πλαίσιο που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο για την Επιχείρηση».

Η ΕΣΕΕ πρότεινε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Βασίλης Κορκίδης με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ,  να εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει στη διοίκηση της ΔΕΗ τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου της στην επιτροπή που διαχειρίζεται τις περικοπές, ώστε να γίνεται καλύτερη αξιολόγηση και αν είναι δυνατόν να συμπίπτουν οι διακοπές ρεύματος με τις ώρες κλεισίματος των καταστημάτων. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα των εμπόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1,2 εκατομμύρια ευρώ το ημερήσιο κόστος της απεργίας στη ΔΕΗ

Επιμένει ο ΥΠΕΚΑ για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ – Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος

Η ΔΕΗ δεν αποζημιώνει για καμμένες οικοσκευές λόγω…ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Τι να κάνετε όταν σας κόψουν το ρεύμα – Πρακτικές συμβουλές από τη ΔΕΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε