Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Το αλαλούμ με την τιμολόγηση των φαρμάκων συνεχίζεται

Το αλαλούμ με την τιμολόγηση των φαρμάκων συνεχίζεται

Ανυπολόγιστες διαστάσεις παίρνει πλέον το σκάνδαλο με την ανακοστολόγηση των φαρμάκων μετά τις νέες αποκαλύψεις

για την διαδικασία που ακολουθείται κατά την οποία προκύπτει μια απίστευτη προχειρότητα.  

Οι ευθύνες της υπουργού κ. Κατσέλη  αλλά και του γενικού γραμματέα ανάπτυξης κ. Κομνηνού είναι τεράστιες καθώς ανέθεσαν το μεγάλο αυτό ζήτημα σε ιδιωτική εταιρία, αντί αυτή τη δουλειά να την κάνει η αρμόδια επιτροπή τιμών του υπουργείου. Πως και γιατί έγινε αυτή η ανάθεση παρακάμπτοντας τον ορθό θεσμοθετημένο δρόμο;

To ζήτημα δεν μένει όμως εδώ. Γιατί από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι η εταιρία αυτή, έχει κάνει απίστευτα  λάθη στους υπολογισμούς των τιμών των  φαρμάκων που θα οδηγήσουν σε πλήρη αποδιοργάνωση της φαρμακευτικής περίθαλψης.  

Το θέμα είναι πως κανείς δεν γνωρίζει αν η εν λόγω εταιρία έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, αφού τα πρώτα στοιχεία που έδωσε, αποδεικνύουν πως έχουν γίνει σημαντικά λάθη στους υπολογισμούς των τιμών με κίνδυνο να δημιουργηθεί στην αγορά σημαντική έλλειψη φαρμάκων.

 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της δήθεν τιμολόγησης από τους ιδιώτες προκύπτουν τραγικά λάθη που υποδηλώνουν ένα πρωτοφανές  άρπα-κόλλα.

Συγκεκριμένα:

 

1.Σε σκεύασμα έχουν υπολογίσει το 1/10 της τιμής του κάνοντας λάθος στην αντιγραφή των δεκαδικών αριθμών.

2.Σε γνωστό εμβόλιο το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα με τιμή 50 ευρώ το παρουσιάζουν με τιμή στην Ισπανία στα 1000 ευρώ.

3.Γνωστό αντικαρκινικό φάρμακο που κοστίζει στην Ευρώπη 500 ευρώ το παρουσιάζουν ότι πωλείται 50 ευρώ.

4.Υπάρχει φάρμακο που με τις νέες τιμές η συσκευασία των τεσσάρων χαπιών είναι πιο ακριβή από την συσκευασία των 40 χαπιών..

 

Η όλη αυτή τραγελαφική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα έχει ως θύμα τον Ελληνα πολίτη που έχει ανάγκη τη φαρμακευτική περίθαλψη και θα ακυρώσει το όφελος που πρόβλεπαν ορισμένοι ότι θα είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις νέες τιμολογήσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε