Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το δίλημμα της έκτακτης εισφοράς – Να το πληρώσουμε;

Το δίλημμα της έκτακτης εισφοράς – Να το πληρώσουμε;

Οργή και αντιδράσεις προκαλεί η έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα και ήδη διαμορφώνεται στην κοινωνία ένα αυθόρμητο “κίνημα” υπέρ της μη καταβολής είτε των έκτακτων εισφορών είτε του νέου τέλους.

Την ίδια ώρα ουρές σχηματίζονται καθημερινά έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Προστασίας Καταναλωτών – Δανειοληπτών από αγανακτισμένους πολίτες που αναζητούν μία απάντηση στο ερώτημα, τι επιπτώσεις μπορούν
να έχουν σε περίπτωση που δεν πληρώσουν το νέο χαράτσι που τους επιβάλλεται.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βαγγέλης Κρητικός μιλώντας στο Newsit είναι κατηγορηματικός.

Φορείς και οργανώσεις πολιτών ετοιμάζουν κινήσεις διαμαρτυρίας και προτρέπουν τους πολίτες να προχωρήσουν στην άρνηση καταβολής της έκτακτης εισφοράς χαρακτηρίζοντάς της παράνομη και αντισυνταγματική.

Καλούνται επίσης οι πολίτες να καταθέσουν στην αρμόδια ΔΟΥ στην οποία ανήκουν μια “δήλωση ρητής επιφύλαξης” με την οποία θα διεκδικήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματα που θα πληρώσουν σε περίπτωση που τo ειδικό τέλος κριθεί αντισυνταγματικό

Ο κ. Κρητικός εμφανίζεται επιφυλλακτικός όσον αφορά αυτήν την ενέργεια καθώς όπως λέει η εφορία δεν έχει εντολή για να τις παραλάβει.

Νομικοί έχουν μάλιστα ετοιμάσει ήδη και προσφυγές κατά του μέτρου και ζητούν από τους φορολογούμενους να στραφούν κατά του υπουργείου Οικονομικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε