Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Το δριμύ “κατηγορώ” της οικογένειας Κακαουνάκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Με μπαλωθιές και ριζίτικα τραγούδια συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον εκδότη και δημοσιογράφο. Η επιστολή – κόλαφος για τους γιατρούς του Ευαγγελισμού απο την οικογένεια.

Με επιστολή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΚΑΡΦΙ η οικογένεια του Νίκου Κακαουνάκη στρέφεται κατα των γιατρών του Ευαγγελισμού και αναφέρει χαρακτηριστικά: “Σαν Θεοί είχαν αποφασίσει για τη μοίρα του”.

Η οικογένεια στην επιστολή της  καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στους γιατρούς για το γεγονός ότι μία «επέμβαση ρουτίνας» οδήγησε στον θάνατο τον άνθρωπό τους.

 
Είναι μάλιστα κατηγορηματική:  «Την απλή επέμβαση ρουτίνας ακολούθησαν τρία χειρουργεία σε 15 μέρες, με λανθασμένες εκτιμήσεις και ατυχείς χειρουργικούς χειρισμούς».

“Οι γιατροί που χειρούργησαν τον Νίκο στον Ευαγγελισμό είχαν το θράσος, όσο ακόμα εκείνος πάλευε για τη ζωή του και η οικογένειά του αγωνιούσε έξω από την Εντατική στο ΙΑΣΩ GΕΝΕRΑL, γνωρίζοντας ότι στο τελευταίο χειρουργείο είχαν πια αποκαλυφθεί τα λάθη τους, να δηλώσουν: “Δεν έγινε κανένα λάθος, απλώς ο κ. Κακαουνάκης ήταν άτυχος”.
 
Και έκαναν την απρέπεια παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας και το ιατρικό απόρρητο να δημοσιοποιήσουν ιατρικά στοιχεία στα οποία είχαν πρόσβαση μόνο επειδή εκείνος τους εμπιστεύτηκε τη ζωή του.”

Σε αυτό το σημείο η οικογένεια αναφέρεται στις δηλώσεις των γιατρών στο Newsit  περι σπάνιας ασθένειας, την οποία ο οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει.

ΘΡΗΝΟΣ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ

    Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στο Μητροπολιτικό Ναό Κισσάμου, παρουσία συγγενών, φίλων, συναδέλφων, πολιτικών .
 

Η δήμαρχος Καστελίου Φρόσω Σκουλάκη μίλησε στο NewsIt για έναν ανθρωπο ντόμπρο, που βοηθούσε πάντα στον συνάνθρωπό του. ” Γνώρισα τον Νίκο το 1981 στο Καστέλι όταν ακόμα είχε την εφημερίδα “Το καλάμι”. 

Θα θυμάμαι πάντα την ατάκα του ” ότι χρειάζεσαι εδώ είμαι”.
Ο Νίκος Κακαουνάκης ήταν και δημοτικός σύμβουλος από το 1990-1994.Οι ντόπιοι έχουν να τον θυμούνται για την προσφορά του..Ένα από τα έργα που έγινε επί θητείας του ήταν η ανάπλαση της παραλίας. Μεγάλη υπήρξε και η οικονομική προσφορά του στις τοπικές αθλητικές ομάδες.
 “Τελευταία φορά που μίλησα μαζί του τηλεφωνικά ήταν τον Νοέμβριο, μετά το πρώτο χειρουργείο..Τον άκουσα γερό και μου είπε ότι σύντομα θα τα λέγαμε και από κοντά” θυμάται η κα Σκουλάκη.

 Μαυροφορομένοι Κρητικοί τον αποχαιρέτησαν με το κρητικό ριζιτικο «τον αντριωμένο μην τον κλαις».

Ο γνωστός δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης στο ΙΑΣΩ GENERAL, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ο Νίκος Ευαγγελάτος γράφει για το Ν. Κακαουνάκη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε