Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στην Ελβετία

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέσσερις παραστάσεις, ιδιαίτερα δημοφιλείς στο ελληνικό κοινό θα παρουσιαστούν στις αρχές Οκτωβρίου, στη Ζυρίχη, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Ελβετίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Ζυρίχης που έχει στόχο να προτείνει ελληνικά έργα στο ελληνόφωνο και γερμανόφωνο κοινό της Ελβετίας.

Οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στον πολυχώρο πολιτισμού Volkshaus στις 7, 10 και 13 Οκτωβρίου, ενώ στις 8 και 9 Οκτωβρίου θα παιχτούν σε δύο σπίτια της πόλης για μια θεατρική εμπειρία εκτός σκηνής. Συγκεκριμένα, στις 7 Οκτωβρίου θα ταξιδέψει στη Ζυρίχη το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», η πρωτότυπη διασκευή του ομώνυμου έργου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» (Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνο Μπιμπή και Κώστα Γάκη), που αγαπήθηκε πολύ από το θεατρόφιλο κοινό τόσο στην Αθήνα όσο και στις άλλες πόλεις και φεστιβάλ που παρουσιάστηκε.

Η παράσταση έχει τιμηθεί με 2 βραβεία από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κλασσικού Θεάτρου στη Σερβία, ενώ κέρδισε το 1ο βραβείο στο διεθνές Festival de Teatro Clásico de Almagro της Ισπανίας (2015). Εκπροσώπησε την Ελλάδα ήδη στο Φεστιβάλ Folia στην Πορτογαλία και αναμένεται να συμμετέχει στο Festival Internacional de Teatro Clasico στο Μεξικό (2016).

Ακολουθεί στις 8 & 9/10 «η 8η Ημέρα», η ξεχωριστή παράσταση του Ηλία Κουνέλα, προορισμένη να παρουσιάζεται αποκλειστικά σε σπίτια. Η ιστορία αφορά δύο φίλους, απογόνους τρίτης μεταπολεμικής γενιάς, που έρχονται αντιμέτωποι με την ιστορία τους, όταν συνειδητοποιούν πως οι παππούδες τους ήταν αντίπαλοι στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να προσκαλέσουν την παράσταση στο σαλόνι του σπιτιού τους, αλλά και να φιλοξενηθούν. Προϋπόθεση για την φιλοξενία της παράστασης είναι το εκάστοτε σπίτι να δέχεται και άγνωστους θεατές.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, η «Κατερίνα», το δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Η Λένα Παπαληγούρα κρατά τον ομώνυμο ρόλο και ο Λόλεκ τη συνοδεύει μουσικά επί σκηνής live. Στο μυθιστόρημα που αφορά τη διπολική μητέρα του συγγραφέα κι έχει τα χαρακτηριστικά βιογραφίας, η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αφηγείται τη ζωή της (10/10).

Το φεστιβάλ «κλείνει» με την κωμωδία της Αστερόπης Λαζαρίδου και του Γιώργου Χατζηπαύλου, «72 ώρες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη (13/10). Πρόκειται για την ιστορία δύο νέων, που συναντιούνται στην κρίσιμη ηλικία των 38. Πολύ κουρασμένοι και οι δύο από αποτυχημένες σχέσεις και τυφλά ραντεβού χωρίς ουσία, ενώνουν τις μοναξιές τους. Πολύ σύντομα έρχονται αντιμέτωποι μ’ ένα τεράστιο δίλημμα: θα μπορέσουν να βουτήξουν στα βαθιά τελικά ή θα συνεχίζουν να πλατσουρίζουν για πάντα στα ρηχά, σαν ενήλικες με παρατεταμένη εφηβεία; Έχουν στη διάθεσή τους 72 ώρες για να αποφασίσουν. Ερμηνεύουν η Βάσω Καβαλιεράτου και ο Κίμων Φιορέτος. Τη μουσική υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε