Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ εξετάζει το Δ. Σ. της Λαμίας

Το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ εξετάζει το Δ. Σ. της Λαμίας

Αν θα προσφύγει στο ΣτΕ προκειμένου να ζητήσει την άκυρωση της απόφασης που ανοίγει το δρόμο για την εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων, θα αποφασίσει αύριο το Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας, ενώ σήμερα πολίτες σήκωσαν τις μπάρες σε Τραγάνα, Αγία Τριάδα και Πελασγία στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.

Από τις δύο μετά το μεσημέρι, Κινήσεις Πολιτών και κάτοικοι γειτονικών περιοχών “σήκωσαν” στα διόδια της Τραγάνας, της Αγίας Τριάδας και της Πελασγίας.

Στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας, αναμένεται να αποφασιστεί αν ο Δήμοςθα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση απόφασης που άφηνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκατάστασης νέου σταθμού μετωπικών διοδίων, ανάμεσα στη Λαμία και τη Στυλίδα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λαμίας Γιώργου Κοτρωνιά, “τις προηγούμενες μέρες εξεδόθη μία κοινή υπουργική απόφαση με έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την τοποθέτηση τόσο μετωπικών όσο και πλευρικών διοδίων 6 χιλιομέτρων, ανατολικά της πόλης. Για την έκδοση αυτής της απόφασης δεν εφαρμόστηκε καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τέτοιου είδους περιπτώσεις αλλά αντίθετα πήραν μια παλιά έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή του δρόμου του 2003 που δεν προβλέπονταν διόδια και έκαναν τροποποίηση τοποθετώντας περιβαλλοντικούς όρους και για διόδια”.

Εκτός από τους τρεις σταθμούς μετωπικών διοδίων που λειτουργούν ήδη στην Πελασγία, στην Τραγάνα και στην Αγία Τριάδα προετοιμάζονται για να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν διόδια και στη “Μαυρομαντήλα”, ανάμεσα σε Λαμία και Στυλίδα ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα σταθμού στην Αρκίτσα.

Από τις αποφάσεις αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν και πλευρικά διόδια σε 8 σημεία του εθνικού δικτύου, από τα οποία τρία έχουν ήδη τοποθετηθεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε