Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Το ερωτευμένο ζευγαράκι δεν ήταν… αυτό που φαινόταν!

Το ερωτευμένο ζευγαράκι δεν ήταν… αυτό που φαινόταν!

Κρουαζιέρα θα σε πάω, Μύκονο και Σαντορίνη, σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι… Το τραγούδι του Βαγγέλη Γερμανού έρχεται στο μυαλό όταν κανείς διαβάζει την παρακάτω είδηση για το ζευγάρι, που δεν ήταν ούτε ερωτευμένοι ούτε και φυσικά πιγκουίνοι…

Θυμάστε όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι η… φαεινή ιδέα να πηγαίνουν τουρίστες ή φοιτητές ή ακόμη και νοικοκυρές σε καταστήματα για να εντοπίζουν τη… φοροδιαφυγή; Μπορεί το μεγαλεπήβολο σχέδιο να μην εφαρμόστηκε ποτέ αλλά φαίνεται πως οι ελεγκτές της εφορίας επιστρατεύουν παρόμοιες πρακτικές.

Όταν στην εγκύκλιο της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων πριν μερικές μέρες αναφερόταν πως οι ελεγκτές της εφορίας θα πήγαιναν δυο – δυο (σαν τους Χιώτες) για να κάνουν ελέγχους σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, κανείς δεν είχε σκεφτεί πως οι δαιμόνιοι «ράμπο» θα υποδύονταν ακόμη και τα ερωτευμένα ζευγαράκια.

Και να που το έκαναν! Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, ελεγκτές από την Κρήτη ταξίδεψαν σε Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο και ως… ερωτευμένα ζευγαράκια παρακολουθούσαν την κίνηση κοσμηματοπωλείων, νυχτερινών κλαμπ ή ακόμη και πάρκινγκ που ανήκουν σε κλαμπ, όπως π.χ. στη Νάουσα της Πάρου.

«Δεν έκοβαν το παραμικρό», είπε στην Καθημερινή πηγή της εφορίας στη Νάξο. Σε κέντρο της παραλίας της Νάξου καταγραφόταν τζίρος 3.000 ευρώ έναντι πραγματικού 30.000 ημερησίως, ενώ χώρος στάθμευσης του μεγαλύτερου νυχτερινού κέντρου στο παλιό λιμάνι της Νάουσας της Πάρου δήλωνε ότι παραλάμβανε τα οχήματα των πελατών δωρεάν, ενώ έκανε κανονική είσπραξη.

Στο πάρκινγκ στην Πάρο όπως και σε κλαμπ στην Περίσσα της Σαντορίνης αλλά και σε ένα κοσμηματοπωλείο στο νησί, οι ελεγκτές της εφορίας, που βρήκαν τις παραβάσεις όταν οι συνάδελφοί τους που υπηρετούν στα νησιά αυτά δεν είχαν βεβαιώσει το παραμικρό, επέβαλαν λουκέτα 48 ωρών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε