Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Το φρέσκο ελληνικό ψωμί θα αντικατασταθεί από το κατεψυγμένο υποστηρίζουν οι αρτοποιοί

Με τις ρυθμίσεις για το bake – off, το φρέσκο ελληνικό ψωμί, θα αντικατασταθεί από το κατεψυγμένο, προψημένο εισαγόμενο ψωμί, υποστηρίζουν οι αρτοποιοί

«Ο αρτοποιός δεν μπορεί να θυσιαστεί αμαχητί για τα μονοπωλιακά συμφέροντα. Ζητούμε την απόσυρση του άρθρου που αφορά στο Bake-Off από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την έκθεση των προτάσεων της βιοτεχνικής αρτοποιίας».

    Αυτό σημειώνει σε υπόμνημά της προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος και εξηγεί ότι «χωρίς κανένα διάλογο με τον αρμόδιο φορέα του κλάδου της βιοτεχνικής αρτοποιίας, το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προώθησε νέα τροπολογία καταργώντας πλήρως τις διατάξεις που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των αρτοποιείων».

    Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει την τροποποίηση του α.5 του Ν. 3526/2007, όπως τροποποιήθηκε με το α. 15 του Ν. 3853/2010, αναφέροντας κατά λέξη: επέρχεται πλήρης απελευθέρωση της αρτοποιητικής διαδικασίας των ενδιάμεσων προϊόντων αρτοποιίας “Bake off” και σύμφωνα με την εκτίμηση της βιοτεχνικής αρτοποιίας, τέτοιου είδους απελευθέρωση σημαίνει παραπλάνηση του καταναλωτή, αθέμιτο ανταγωνισμό και επιπλέον ανεργία.

    Η ομοσπονδία παραθέτει στοιχεία στο υπόμνημά της σύμφωνα με τα οποία: «ένα από τα βασικά είδη διατροφής μας – το ψωμί , το οποίο έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία, (απασχολούνται περί τα 140.000 άτομα έμμεσα και άμεσα), παράγεται από Ελληνικές πρώτες ύλες και παρασκευάζεται από ελληνικά χέρια, παραχωρείται στις ορέξεις κάθε επιτήδειου καιροσκόπου με την προώθηση ρυθμίσεων χωρίς κανόνες έψησης προϊόντων Bake off και με την κατάργηση το διαχωρισμού των χώρων παραγωγής. Αποτέλεσμα αυτών των ρυθμίσεων θα είναι, το φρέσκο- ελληνικό ψωμί, θα αντικατασταθεί από το κατεψυγμένο- προψημένο- εισαγόμενο ψωμί που θα πωλείται στα σούπερ μάρκετ και στις αλυσίδες καταστημάτων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε