Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το γκράφιτι της Αθήνας που “έριξε” το ίντερνετ! [pics]

Το γκράφιτι της Αθήνας που “έριξε” το ίντερνετ! [pics]

Το σύμβολο της Αθήνας, η κουκουβάγια, στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου στο Μεταξουργείο. Ένα γκράφιτι που τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral και “ταξιδεύει” στην Αθήνα σε όλο τον κόσμο.

Το εντυπωσιακό γκράφιτι, που μεταμόρφωσε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Σταθμό Λαρίσσης, είναι έμπνευση του ενός από τους κορυφαίους street artists, του WD. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ “Το μικρό Παρίσι των Αθηνών”.

Μια ανάρτηση στο reddit ήταν αρκετή για να γίνει η κουκουβάγια του WD ένα από τα θέματα που έγιναν viral στο διαδίκτυο. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης “μίλησε” για τη δημιουργία του μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

Το κτίριο όπως ήταν πριν το γκραφιτι του WD

“Η γνώση μιλά – η σοφία ακούει. Αθήνα 2016 κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Petit Paris d’ Athènes – το μικρό Παρίσι των Αθηνών. Η κουκουβάγια συμβολίζει την σοφία και την ίδια στιγμή είναι το σύμβολο της θεάς Αθηνάς, αυτής που έδωσε το όνομα της στην πόλη της Αθήνας. Από την άλλη η κουκουβάγια ως πουλί είναι διάσημη για την εξαιρετικά καλή όραση της σε μακρινές αποστάσεις ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό. Σήμερα η Ελλάδα, και όχι μόνο, βιώνει μία πραγματικά σκοτεινή φάση και νομίζω ότι είναι ώρα για εμάς να θυμηθούμε την σοφία αυτού του πλάσματος”.

 

“Knowledge speaks-Wisdom listens” Athens 2016 #wd_wilddrawing #wdstreetart #mural #graffiti #streetart #streetartathens #athensartnetwork #owl

A photo posted by WD street art – Wild Drawing (@wd_wilddrawing) on

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε