Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Το καλοκαίρι ξεκινάει τη λειτουργία το King George

Το καλοκαίρι ξεκινάει τη λειτουργία το King George

Υπό από την ομπρέλα τoύ ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» και κατ’ επέκταση της εταιρίας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ, θα λειτουργήσει από φέτος το καλοκαίρι το ξενοδοχείο «King George» μετά την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας μακροχρόνιας μίσθωσης μεταξύ της Eurobank (ιδιοκτήτης του King George) και του ξενοδοχειακού ομίλου Λάμψα, για δέκα έτη με δικαίωμα παράτασης αυτής για άλλες δύο πενταετίες.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Λάμψα Τάσος Χωμενίδης, το ξενοδοχείο περνά επίσημα στα χέρια του ομίλου τις επόμενες εβδομάδες και μετά από κλείσιμο για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών αναμόρφωσής του- που δεν θα θίξουν σε καμία περίπτωση το ύφος του ξενοδοχείου- θα ξεκινήσει ξανά τη λειτουργία του πριν την έναρξη του καλοκαιρού. Η συνολική επένδυση αναμόρφωσης θα φτάσει περίπου τα 2 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα οικονομικά στοιχεία, σημείωσε πως το 2012 έκλεισε με 18,5 εκατ. ευρώ τζίρο για τη «Μεγάλη Βρεταννία» από 24 εκατ. ευρώ το 2011, με την πληρότητα στο 42%, εκφράζοντας όμως της αισιοδοξία ότι για το 2013 οι προοπτικές είναι ευοίωνες.

Ο κ. Χωμενίδης έκανε ιδιαίτερα αναφορά στην εικόνα της Αθήνας, η οποία -όπως είπε- θα πρέπει να γίνει μια ευχάριστη και επισκέψιμη πόλη και πρόσθεσε πως σε συνεννόηση με τον δήμο Αθηναίων ο Όμιλος Λασκαρίδη (μεγαλομέτοχος Λάμψα) είναι διατεθειμένος να αναλάβει την ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος από τις ζημιές που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια. Προϋπόθεση και κριτήριο ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού στο σύνολό του είναι η ανάκαμψη του Τουρισμού στην Αθήνα, τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Λαμψα ΑΕ.

Ερωτηθείς εάν ο όμιλος Λάμψα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις διαδικασίες αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης (μικρό Καβούρι) απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας πάντως ότι ο όμιλος παρακολουθεί, εξετάζει και διερευνά γενικά όλες τις ευκαιρίες στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Επίσης, ανέφερε ότι η εταιρεία Λάμψα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι όροι της συμφωνίας για το King George

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε