Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το κίνημα της... κερδοσκοπίας – Έως και 169% το καπέλο, θησαυρίζουν οι μεσάζοντες!

Το κίνημα της... κερδοσκοπίας – Έως και 169% το καπέλο, θησαυρίζουν οι μεσάζοντες!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.03.2012 | 08:42
Πρώτη δημοσίευση: 06.03.2012 | 07:13

Μισθοί και συντάξεις μειώνονται αλλά για τους μεσάζοντες, η κρίση είναι ευκαιρία να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο.

Χρόνια ξέραμε ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών εκτοξεύονται στα ύψη γιατί ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή βρίσκεται εκείνος που μεσολαβεί. Ο άνθρωπος, ή οι άνθρωποι ή οι εταιρίες που παρεμβαίνουν για να φτάσουν τα προϊόντα από το χωράφι στο πιάτο μας.

Αυτό όμως δεν είναι η είδηση. Τα ξέραμε όλα αυτά γι’ αυτό (έστω και καθυστερημένα) φτάσαμε επιτέλους στο κίνημα της πατάτας. Αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, που δημοσιεύει το Έθνος, είναι επί της ουσίας κάτι που ξέραμε, αλλά πάντα μας σοκάρει...

169% καπέλο σε φρούτα και λαχανικά. Τα καρότα «ξεκινούν» από το χωράφι του παραγωγού κοστίζοντας 0,36€ και φτάνουν στους πάγκους των λαϊκών αγορών περίπου στο 1€!

Ίδιο καπέλο και στη ντομάτα: οι παραγωγοί τη δίνουν στους παραγωγούς 0,44€ το κιλό αλλά στους καταναλωτές το κιλό φτάνει να κοστίζει 1,16€. Στα ύψη και η διαφορά τιμών στις πιπεριές (155% η χοντρή, 118 η μακριά), στο λάχανο (117%), στα πορτοκάλια (118%), στα κολοκυθάκια (108%), τις πατάτες (99%), στις μελιτζάνες (96%).

Και να φανταστεί κανείς ότι η ψαλίδα των διαφορών στις τιμές έχει... κλείσει τα τελευταία χρόνια! Φανταστείτε τι όργιο κερδοσκοπίας γινόταν πριν...

Κερδοσκοπία όμως υπάρχει και στα προϊόντα εισαγωγής που αγοράζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Όπως δείχνει έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης που επίσης δημοσιεύει το Έθνος, στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και τη Βρετανία, τα είδη προσωπικής υγιεινής πωλούνται με καπέλο έως 96,5%!

Οι Έλληνες πληρώνουν 44,2% ακριβότερα τα απορρυπαντικά, 81,8% τις πάνες, 51,3% τα αναψυκτικά, 38% τις μπύρες και 46,9% τα δημητριακά!

Κάπως έτσι γιγαντώνεται το «κίνημα των τροφίμων». Η αρχή έγινε με τις πατάτες, θα ακολουθήσουν τα αρνιά και πολλά άλλα προϊόντα. Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι μπαίνουν στο χορό της διάθεσης προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς.

Στις 12 Μαρτίου ο δήμος Γαλατσίου θα διαθέσει πατάτες Νευροκοπίου, ενώ μια ημέρα νωρίτερα το ίδιο θα κάνει ο δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού και στις 10 και 11 του μήνα ο δήμος Κηφισιάς.
Το Σάββατο, 10 Μαρτίου, πατάτες Νευροκοπίου θα διατεθούν και στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Βέροια.

Αιτήσεις δέχεται επίσης ο δήμος Παλλήνης αλλά και ο δήμος Βύρωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται το "κίνημα του αρνιού"

Και ο Βύρωνας στο “κίνημα της πατάτας”

Το ΚΚΕ ενάντια στο ''κίνημα των φθηνών τροφίμων''!

Το "κίνημα της πατάτας" θα σκοτώσει την ακρίβεια- Συνεχώς αυξάνονται οι τιμές ενώ μειώνονται οι μισθοί

   Διαδώστε αυτό το άρθρο