Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο αεροσκάφος του κόσμου στο Ελ.Βενιζέλος – ΦΩΤΟ

Το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο αεροσκάφος του κόσμου στο Ελ.Βενιζέλος – ΦΩΤΟ

Είναι διώροφο, διαθέτει spa και σουίτες και ειναι απλά το πιο χλιδάτο αεροπλάνο του κόσμου. Δείτε video.

Το airbus A380 της Εmirates ξεκίνησε απο το Ντουμπάϊ στις 8.55 το πρωί και προσγειώθηκε με καθυστέρηση ενός τετάρτου στη μία και 5 το μεσημέρι στο διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο αεροπλάνο του κόσμου οπως θα διαπιστώσετε στις φωτογραφίες και το video.

Ο χώρος του καθιστικού με τις υπερσύγχρονες τηλεοράσεις

Το μπάνιο με τα πανάκριβα μάρμαρα

Η πρώτη πτήση του airbus Α380 πραγματοποιήθηκε το 2007 από την Singapore Airlines μεταξύ Σιγκαπούρης και Σίδνεϊ ενώ η Emirates έγινε η δεύτερη αεροπορική που χρησιμοποίησε το A380 στο δρομολόγιο Ντουμπάι-Νέα Υόρκη. Ακολούθησαν και άλλες εταιρίες όπως η Quantas, η Air France, η Lufthansa και η Corean Air. Τα σκήπτρα κρατά η Emirates που χρησιμοποιεί το Airbus A380 σε 20 δρομολόγιά της όπως από το Ντουμπάι για Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Μόναχο, Νέα Υόρκη, Μπανγκόκ και Πεκίνο.

Διαθέτει ακόμη και μπαράκι

Το A380 μπορεί να μεταφέρει μέχρι 853 επιβάτες όταν όλες οι θέσεις είναι διαμορφωμένες ως economy αλλάζει θεαματικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών και διαθέτει ιδιωτικές σουίτες,  χώρους χαλάρωσης, μπαρ, καταστήματα duty free, πιο φαρδιά κρεβάτια στην business class, λιγότερα καθίσματα και περισσότερος χώρος. Επιπλέον, το τεράστιο αεροσκάφος είναι και ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αρκετά κάτω από τα διεθνή όρια.

Μια απο τις χλιδάτες σουϊτες

To A380 είναι 15 τόνους πιο ελαφρύ από ότι θα ζύγιζε αν ήταν φτιαγμένο εξολοκλήρου από μέταλλο. Κατά την απογείωση τα φτερά του λυγίζουν προς τα πάνω κατά τουλάχιστον 4 μέτρα. Στην καμπίνα των επιβατών ο αέρας ανανεώνεται κάθε τρία λεπτά ενώ η θερμοκρασία μπορεί να  ρυθμιστεί μεταξύ 18 και 30 βαθμών Κελσίου.

Στα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του περίπου 15 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν με το A380.

Πηγή φωτό: art travel

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μέλλον είναι εδώ! Καύσιμα από αέρα!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε