Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Το μνημόνιο “έφαγε” τις φιλανθρωπίες!

Το μνημόνιο “έφαγε” τις φιλανθρωπίες!

Μόνο στα παιδικά χωριά SOS το πρώτο πεντάμηνο του 2011 οι φιλανθρωπίες περιορίστηκαν κατά 40%.

Ενδεικτικό της ζοφερής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες είναι το γεγονός πως τόσο οι ιδιώτες όσο και οι εταιρείες περιορίζουν και σε πολλές περιπτώσεις κόβουν τις φιλανθρωπίες.

Σύλλογοι και φορείς με αποδεδειγμένο έργο και πλούσια κοινωνική προσφορά κινδυνέυουν είτε να περιορίσουν τις δράσεις τους είτε ακόμη και να βάλουν λουκέτο, αφήνοντας στο έλεος του Θεού παιδιά που προστατεύουν, κακοποιημένες γυναίκες ακόμη και ηλικιωμένους.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Γενικός Διευθυντής των παιδικών χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαππας η κατάσταση είναι οριακή και συνεχίζει “το 2011 παρότι είμαστε στον Μάιο έχει ξεκινήσει με πολύ αρνητικά οικονομικά στοιχεία για όλους τους φορείς που στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δωρεές εταιρειών και ιδιωτών. Δυστυχώς με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το μνημόνιο και με την αλλαγή του φορολογικού νόμου αλλά και με τις δυσκολίες τις οικονομικές που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας αυτές οι δωρεές έχουν σημειώσει μείωση 40%  το πρώτο πεντάμηνο του 2011 και τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι αναστρέψιμα. Σε αυτή τη μείωση εμείς αρχίζουμε και αντιμετωπίζουμε και άλλες οικονομικές δυσκολίες γιατί δεν μπορούμε για παράδειγμα να μειώσουμε το κόστος συντήρησης για ένα παιδί.

Ηρθε και το κράτος με τη φορολογία που επέβαλε και μας αποτελείωσε. Τα παιδικά χωριά SOS ενώ κάνουν κοινωνική πρόνοια που έπρεπε να κάνει το κράτος σε λίγο θα εξασκούν και χρηματοπιστωτική ενίσχυση αφού υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε φόρους για τα έσοδα και τις δωρές που μας γίνονται”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o Γ.Διευθυντής των παιδικών χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαππας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

SOS από το Χαμόγελο του Παιδιού – Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε