Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Το ναρκωτικό speed σκότωσε τον φοιτητή στο Χυτήριο – «Σαρώνουν» οι ουσίες στα μουσικά φεστιβάλ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τραγική κατάληξη είχε η νυχτερινή έξοδος του Σαββάτου για τον 20χρονο Μανώλη, φοιτητή στο ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας μετά από υπερβολική κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών σε μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας.

Ο 20χρονος φοιτητής είχε προμηθευτεί εισιτήρια μαζί με την παρέα του για το Fasma festival και το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε στον πολυχώρο Χυτήριο προκειμένου να παρακολουθήσει το μεγάλο πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ. Περίπου στις 6 το πρωί άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του και μια ωρα αργότερα διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας όπου το πρωί της Κυριακής κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλα και αυτόπτες μάρτυρες, ο Μανώλης είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες του ναρκωτικού “speed”, το όποιο περιέχει κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και οδήγησε τον νεαρό φοιτητή μέχρι το θάνατο.

Όπως καταγγέλουν νέοι που βρέθηκαν στο περιστατικό, ο Μανώλης αισθάνθηκε μια δυσφορία και λιποθύμησε την ωρα που μάταια οι φίλοι του αναζητούσαν ένα μπουκάλι νερό για να τον συνεφέρουν. Στο σημείο έσπευσε γιατρός ΜΚΟ, η οποία συνεργάζεται με την εταιρία που διοργανώνει το Fasma festival, και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον 20χρονο.

Ωστόσο, οι θαμώνες του club καταγγέλουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός δεν μπόρεσε να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια στον Μανώλη ως ορθοπεδικός ενώ αφήνουν αιχμές και για τη στάση των υπαλλήλων της εταιρείας που ειχε αναλάβει τη φύλαξη του χώρου. “Καθόντουσαν αδιάφοροι και κοιτούσαν το παιδί να πέφτει κάτω. Κάποιοι γελούσαν κιόλας”, λέει στο Newsit ο Φρίξος που είδε τον 20χρονο να καταρρέει μπροστά στα μάτια του.

Η διοργανώτρια εταιρεία του φεστιβάλ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό με την οποία τονίζει πως από την πλευρά της έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων ενώ ξεκαθαρίζει πως μετά τη λήψη των πρώτων βοηθειών -από συνεργαζόμενο με το φεστιβάλ γιατρό- τον Μανώλη μετέφερε στον Άγιο Σάββα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας:

“Εκ μέρους όλης της διοργάνωσης του Fasma Festival, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας, και να απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού συνανθρώπου μας, για τον αιφνίδιο θάνατό του.

Ειδικότερα κατά την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης του Fasma Festival, ήτοι την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα περίπου 7.00 το πρωί, ενημερωθήκαμε ότι νεαρός μεταφέρθηκε από τον εσωτερικό χώρο, στον προαύλιο χώρο που διεξαγόταν το φεστιβάλ, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ο ιατρός του φεστιβάλ, και συγκεκριμένα ιατρός της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, «ActionmedΓιατροί Εν Δράσει» (με αριθμό ΤΣΑΥ 120065) του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και κάλεσε ασθενοφόρο. Κατά την διάρκεια του περιστατικού, ήταν παρόντες ένας εκπρόσωπος της διοργανώτριας, καθώς και το προσωπικό ασφαλείας που υπήρχε στον χώρο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του ιατρού, ο νεαρός βρέθηκε προ της διακομιδής του στο νοσοκομείο σε ημιληθαργική κατάσταση, έχοντας τις αισθήσεις του,  και ανταποκρινόταν στα ερεθίσματα. Κατά τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, πληροφορηθήκαμε ότι δυστυχώς εξέπνευσε στο Νοσοκομείο τις μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας. Ευθύς αμέσως  αναστείλαμε την λειτουργία των υπόλοιπων προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Fasma Festival.

Εκφράζουμε ξανά τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος”.

Νέοι που επιλέγουν τα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Αθήνα επισημαίνουν στο Newsit πως οι ναρκωτικές ουσίες είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για τέτοιου είδους πάρτυ και κάνουν λόγο για μια πραγματικότητα που δεν τους ξαφνιάζει.

“Είναι υποκρισία να στεκόμαστε στα ναρκωτικά. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Οποίος πάει σε αυτά τα πάρτυ εχει ήδη ψωνίσει τις ουσίες του από πριν. Αλλα και μέσα στα πάρτυ αν κάποιος θελει να ψαχτεί θα βρει ο,τι ναρκωτικά θέλει”, λέει ο Ορέστης ο οποίος είναι φαν της techno μουσικής αλλά εχει επιλέξει να κοιτά από μακριά τους διπλανούς του να πέφτουν στο λήθαργο του speed, του LSD και της κοκαΐνης.

Μιας “χημείας” η οποία αποτελεί το «μενού» των 20αρηδων που χορεύουν υπο τους ρυθμούς της ηλεκτρονικής μουσικής στα φεστιβάλ της Αθήνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε