Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Το νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού

Η σύμβαση για τις Φρεγάτες τύπου “S” κατακυρώθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. το 2003 από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Άλλη μία φρεγάτα φρεγάτα τύπου “S” «ΑΙΓΑΙΟ» παραδόθηκε,εκσυγχρονισμένη στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια τελετής στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. στο Σκαραμαγκά.ο οποίος από 1η Οκτωβρίου περνάει και επισήμως στην ιδιοκτησία της Άμπου Ντάμπι Μαρ.

Η Φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟ» είναι η τελευταία από έξι φρεγάτες τύπου “S” που εκσυγχρονίζονται για το Πολεμικό Ναυτικό. Η Φ/Γ «ΑΙΓΑΙΟ» υποβλήθηκε σε εκτεταμένες και απαιτητικές δοκιμές εν πλω, όλα της τα συστήματα δοκιμάσθηκαν επιτυχώς και τώρα η φρεγάτα είναι έτοιμη να ενταχθεί πάλι στις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Η σύμβαση για τις Φρεγάτες τύπου “S” κατακυρώθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. το 2003 από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Η πρώτη Φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το Σεπτέμβριο του 2006.

Οι εργασίες εκσυγχρονισμού προέβλεπαν την ανανέωση των συστημάτων οπλικών αισθητήρων, τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων επικοινωνίας και πλοήγησης καθώς και την αντικατάσταση του συστήματος πρόωσης, παρακολούθησης και ελέγχου (IPMS) και ορισμένες άλλες εργασίες πλατφόρμας.

Αυτές οι εξελίξεις καθιστούν τα σκάφη ιδιαίτερα αποτελεσματικά προκειμένου να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία εκσυγχρονισμού που πραγματοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε