Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Το νοσοκομείο της Σάμου δεν έχει δεύτερο νεφρολόγο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο διευθυντής του νοσοκομείου βρίσκεται σε εφημερία επί 24ωρου βάσεως!

Εδώ και ένα εξάμηνο ο δεύτερος νεφρολόγος της νεφρολογικής κλινικής της Σάμου πήρε μετάθεση, αλλά κανείς δεν προέβλεψε να καλυφθεί η θέση. Έτσι, η κλινική έμεινε με έναν νεφρολόγο, τον διευθυντής της μονάδας. Ο οποίος αναγκάζεται να βρίσκεται σε εφημερία επί 24ωρου βάσεως αφού εκτός από τους 30 νεφροπαθείς που επισκέπτονται τη μονάδα έχει επωμιστεί και με τα υπόλοιπα τμήματα που απαιτούν την παρουσία νεφρολόγου.

«Και στο παρελθόν αναγκάστηκα να καλύψω μόνος μου τις ανάγκες του νοσοκομείου» , λέει ο διευθυντής της νεφρολογικής κλινικής Νίκος Κακλαμάνης, «αλλά τα πράγματα ήταν διαφορετικά γιατί ήταν στην αρχή της λειτουργίας και έπρεπε όλοι να βοηθήσουμε για να μην ταλαιπωρούνται οι Σαμιώτες στην Αθήνα. Τώρα οι ανάγκες είναι αυξημένες και δεν μπορούν να τα περιμένουν όλα από έναν γιατρό που δεν μπορεί ούτε να αρρωστήσει αφού η ζωή των νεφροπαθών εξαρτάται από την δική του».

Ήδη ο κ. Κακλαμάνης έστειλε εξώδικο από της 5 Αυγούστου, στο υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας, ενώ το κοινοποίησε και στον εισαγγελέα Σάμου.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε και ο σύλλογος νεφροπαθών Σάμου, στην οποία επισημαίνει ότι η ζωή τους είναι συνδεδεμένη με ένα μηχάνημα, έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή και εάν κάτι από αυτά λείψει τότε η ζωή τους κινδυνεύει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε