Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το παπούτσι έπιασε στον ύπνο μόνο τις ελληνικές αρχές

Το παπούτσι έπιασε στον ύπνο μόνο τις ελληνικές αρχές
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.09.2010 | 17:30
Πρώτη δημοσίευση: 12.09.2010 | 09:45

- Το παπούτσι στη ΔΕΘ αιφνιδίασε μόνο τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του
- Τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ ήταν ενήμερα από καιρό και κάλυψαν το γεγονός
- Ο ακτινολόγος είχε προαναγγείλλει τη διαμαρτυρία από το site του και το BBC είχε μιλήσει ήδη μαζί του

Μικρή σημασία στη διαμαρτυρία με το πέταγμα παπουτσιών στον πρωθυπουργό,είχαν δώσει οι αρχές και ο ελληνικός Τύπος παρά τη μεγάλη συμβολική σημασία της κίνησης – είτε κανείς την επικροτεί είτε την απορρίπτει – και το διεθνή σάλο που θα δημιουργούσε, όπως και έγινε.

Ο ακτινολόγος κ. Πρεπεβέζης είχε προαναγγείλει την εκδήλωση διαμαρτυρίας μέσω του site του Πατριωτικού Μετώπου, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό “ανεπιθύμητο πρόσωπο” (personna non grata) για τη Θεσσαλονίκη,καθώς όπως υποστηρίζουν “παρέδωσε τη λαϊκή εντολή στο ΔΝΤ”. Στην ανακοίνωσή τους στρέφονται κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα, ενώ όπως υποστηρίζουν “δεν πρόκειται να χαρίσουμε τα σπίτια μας, την πατρίδα μας, την κληρονομιά των παππούδων μας και την αξιοπρέπειά μας” και καλούν το λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Μιλώντας στο Newsit που πρώτο αποκάλυψε το θέμα, ο κ. Πρεπεβέζης – τον οποίον το BBC χαρακτηρίζει ως έναν επιστήμονα που χαίρει σεβασμό στην τοπική κοινότητα – λέει: ''Ήμουν στο προαύλιο της Διεθνούς Εκθέσεως και έδινα συνέντευξη στο ΒΒC για τις κινητοποιήσεις που έχουμε προγραμματίσει ενάντια στις πράξεις του ΔΝΤ. Είδα τον Πρωθυπουργό να βγαίνει και να κάνει ανακοινώσεις στον τύπο. Ήμουν πιο γρήγορος από το προσωπικό ασφαλείας, έβγαλα το παπούτσι μου και το πέταξα. Κατάφερα να φτάσω σε απόσταση βολής. Δεν είχα σκοπό να πετύχω τον Πρωθυπουργό. Ήταν μια συμβολική κίνηση σε μια πολιτική που είναι εναντίον των συμφερόντων του λαού''.

Η οργάνωση είχε κάνει μεγάλη καμπάνια που είχε φτάσει μέχρι τα μεγάλα αμερικανικά και βρετανικά μέσα, με αποτέλεσμα η κάμερα του BBC να βρεθεί στο σημείο καταγράφοντας το γεγονός αλλά και να κάνει συνέντευξη με τον κ. Πρεπεβέζη για τη διαμαρτυρία που σχεδίαζαν, τη στιγμή που στην Ελλάδα δημοσιογράφοι “απαξίωσαν” να κάνουν αναφορά, δείχνοντας όμως για πολλές ώρες μετά το γεγονός, όλες τις υπόλοιπες εικόνες – π.χ. τον πρωθυπουργό να βάζει το πρώτο κομμμάτι στο πάζλ της ΔΕΘ -.

Το BBC ωστόσο ήταν εκεί:Για άλλη μία φορά και οι αρχές πιάστηκαν στον ύπνο καθώς ακόμη και οι αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο παρακολουθούσαν αρχικά αμήχανα τη σκηνή.

Η καμπάνια του Πατριωτικού Μετώπου
Η καμπάνια του Πατριωτικού ΜετώπουΔιαβάστε ακόμη: Πέταξε παπούτσι στον πρωθυπουργό   Διαδώστε αυτό το άρθρο