Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το παρασκήνιο για την διαδοχή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού

Το παρασκήνιο για την διαδοχή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού

Έντονο είναι το παρασκήνιο τα τελευταία 24ώρα αναφορικά με τη διάδοχη κατάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής μετά από τον θάνατο του Μητροπολίτη Δαμασκηνού.

 Οι ζυμώσεις ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά το ύστατο χαίρε στον μακροβιότερο Αρχιερέα (1974 -2012) στην ιστορία της ακριτικής Μητρόπολης. Τέσσερα είναι τα ονόματα που «παίζουν» τις τελευταίες μέρες για την διαδοχή. Πρόκειται για τους Πρωτοσύγκελους ,Παντελεήμων Μουτάφη (Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης) , Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου (Μαρωνείας και Κομοτηνής), Ειρηναίου Λαφτσή (Αλεξανδρουπόλεως-Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης)και Μάξιμου Κάππα (Αρχιμανδρίτη-Προϊστάμενου Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιλισσού).

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής, συγκλίνουν στο προβάδισμα του τελευταίου κυρίως λόγω των Θεολογικών Σπουδών του με ειδίκευση στις σχέσεις Ορθοδοξίας και Ισλάμ.

Ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κάππας έχει στο ενεργητικό του πολύπλευρο εκκλησιαστικό έργο και πνευματική διακονία.

Γεννήθηκε στην Καβάλα, αποφοίτησε από την εκκλησιαστική σχολή Ξάνθης ,χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος στην Καβάλα και υπηρέτησε ως εφημέριος και ιεροκήρυκας.

Εκπόνησε μάλιστα διδακτορική διατριβή στην Θεολογία με θέμα: “Ορθοδοξία και Ισλάμ”.
Να σημειώσουμε εδώ ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας θα προκηρύξει σύντομα την ημερομηνία για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη και στην διαδικασία θα λάβουν μέρος τα μέλη της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε