Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Το πάρτι συνεχίζεται – 4 εκατ. ευρώ για αντιδραστήρια στο Γ. Γεννηματάς!

Ακάθεκτοι συνεχίζουν την δράση τους εκείνοι που κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα. Οι καταγγελίες μόνο για ένα νοσοκομείο δείχνουν οτι αν δεν μπούν ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές τότε τα τρωκτικά της υγείας δεν θα σταματήσουν ποτέ την δράση τους.

Γεμάτες αντιδραστήρια είναι οι αποθήκες του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς που λήγουν και πετιούνται στα σκουπίδια.

Εξετάσεις, που γίνονται ταυτόχρονα  σε περισσότερα εργαστήρια, προκαλώντας αφενός οικονομική αφαίμαξη του νοσοκομείου αλλά και σύγχιση στους γιατρούς αδειάζουν τα κρατικά ταμεία.

Αυτά και άλλα πολλά που σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δείχνουν οτι εκείνοι που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα δεν σταματούν να το κατασπαταλούν δείχνοντας οτι δεν φοβούνται ούτε την τρόικα, ούτε τους ελεγκτές, ούτε τίποτα!

Ολα αυτά αποτελούν καταγγελίες που έγιναν στην διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και στην επαγγελματική και συνδικαλιστική Ένωση Τεχνολόγων- Παρασκευαστών Ιατρικών Εργαστηρίων Δημόσιων Νοσοκομείων  (ΕΝΤΕΠΑ) σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας  του Βιοχημικού Εργαστηρίου του «Γ. Γεννηματάς».

Τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ (!) έχει κοστίσει στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου η προμήθεια αντιδραστηρίων τα τελευταία δύο χρόνια από το Βιοχημικό Εργαστήριο, σύμφωνα με τις καταγγελίες του επιστημονικού προσωπικού.

Όπως υποστηρίζουν, το ποσό δεν δικαιολογείται με βάση τον αριθμό των ασθενών και τον αριθμό των εξετάσεων που νομίμως μπορεί να διενεργεί το Βιοχημικό, αλλά μόνο με βάση τον αριθμό των αυθαιρέτως και παρανόμως διενεργούμενων εξετάσεων.

Στην πράξη, δηλαδή, το Βιοχημικό δεν περιορίζεται στις εξετάσεις που έχει αρμοδιότητα να εκτελεί, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες εξετάσεις, πχ  ορμονών, μοριακής βιοχημείας, τοξικολογικές  κα. παρά το γεγονός  ότι έχουν διαχωριστεί σαφώς οι αρμοδιότητες των εργαστηρίων.

Λένε επίσης οτι παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες προς τη νυν και την προηγούμενη διοίκηση του «Γ. Γεννηματάς» για την κατασπατάληση αντιδραστηρίων σε εξετάσεις που δεν επιτρέπεται να διενεργεί το Βιοχημικό, όχι μόνο δεν έγινε έλεγχος στο συγκεκριμένο εργαστήριο αλλά δόθηκε αμέριστη στήριξη στην συνέχιση της λειτουργίας του κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, κατά τους καταγγέλλοντες, με ευθύνη του διευθυντή του εργαστηρίου διανέμεται ανά τακτά διαστήματα στις κλινικές του νοσοκομείου έντυπο με όλες τις εξετάσεις που μπορεί να διενεργεί το Βιοχημικό και αναλυτικές οδηγίες για τον χρόνο και τον τρόπο λήψης του βιολογικού υλικού.

Αναφέρονται ενδεικτικά  γλυκοζυλιωμένη ανοσοσφαιρίνη, παραθορμόνη,  οστεοκαλσίνη, καλσιτονίνη, ΒΝΡ, οιστραδιόλη, αντιγόνο CYFRA 21, κυκλοσπορίνη, φαινοβαρβιτάλη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε