Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

«Το πικρό μήνυμα των Ελλήνων στη Μέρκελ»: Τι λέει σήμερα ο διεθνής Τύπος

«Το πικρό μήνυμα των Ελλήνων στη Μέρκελ»: Τι λέει σήμερα ο διεθνής Τύπος

Η στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, οι 50.000 που διαδήλωσαν, τα επεισόδια, οι ναζιστικές σημαίες. Η επίσκεψη αστραπή της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα απασχολεί και σήμερα τα διεθνή ΜΜΕ.

«Είμαστε φίλοι και εταίροι» είναι ο τίτλος της αγγλικής έκδοσης του Spiegel, που μιλά για απλόχερη στήριξη της Μέρκελ στην Αθήνα, δίνει έμφαση στις ναζιστικές σημαίες που εμφανίστηκαν στα συλλαλητήρια και τις οποίες έκαψαν οι διαδηλωτές, ενώ σημειώνει πως αυτό δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των Ελλήνων.
Spiegel
«Δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα την πλειοψηφία αλλά το μήνυμα που έστειλαν είχε πικρή γεύση. Περίπου 50.000 διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας χαιρέτισαν τη Γερμανίδα καγκελάριο με σβάστικες, πλακάτ με μηνύματα όπως «έξω το 4ο Ράιχ» και πανό όπου στο πρόσωπό της (της Μέρκελ) ήταν ζωγραφισμένο ένα μουστάκι όπως του Χίτλερ», γράφει το Spiegel και στη συνέχεια αναφέρεται στο πολιτικό σκέλος της επίσκεψης Μέρκελ και τις συναντήσεις με Σαμαρά και Παπούλια.
Daily Mail
Το Spiegel δεν είναι το μοναδικό μέσο που σχολιάζει τις εικόνες με τις ναζιστικές σημαίες και τους συνδικαλιστές με τη στολή των ναζιστών. Το ίδιο κάνει και η Bild (που δε μας έχει και σε μεγάλη εκτίμηση…) όσο και η Daily Mail. Ειδική… θέση στην τελευταία έχει και ο γυμνός διαδηλωτής που “κέρδισε” περισσότερα από 15 λεπτά δημοσιότητας…
"Η Μέρκελ στην Αθήνα, συγκρούσεις. Ήρθα σαν φίλη και εταίρος" γράφει η Corriere della Sera"
Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου απασχόλησε και τα αυστραλιανά ΜΜΕ, που μιλούν για «συμβολική στήριξη της Ελλάδας και της κυβέρνησης».

Η εφημερίδα The Australian γράφει πως «παρά την οργή των Ελλήνων και τις διαμαρτυρίες δεκάδων χιλιάδων εναντίον της, η Μέρκελ πήγε στην Αθήνα για να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική προοπτική στην ευρωζώνη.

Το κρατικό κανάλι του ABC εστιάζει την προσοχή του και στις μαζικές διαμαρτυρίες υπογραμμίζοντας πως «οι Έλληνες υποδέχθηκαν τη Μέρκελ με σβάστικες». Επίσης, φιλοξενεί δηλώσεις του Νίκολας Μπλομ, κορυφαίου στελέχους της γερμανικής εφημερίδας Bild που λέει ότι «οι Έλληνες είναι οργισμένοι αλλά και οι Γερμανοί χάνουν την υπομονή τους και αμφισβητούν αν οι Έλληνες τα καταφέρουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίνουν δόση και επιμήκυνση, ζητάνε αίμα – Θετική σε όλα, αλλά μόνο στα λόγια η Μέρκελ

Θετική αλλά πιο συγκρατημένη η Μέρκελ – Η κυβέρνηση βλέπει συνολική λύση στην κρίση – Τέθηκε το θέμα της επιμήκυνσης

«Κρύα» κουζίνα για την καγκελάριο – Τι έφαγαν Σαμαράς-Μέρκελ

Επικριτικοί οι επιχειρηματίες στη Μέρκελ για τους χειρισμούς της τρόικας

Καρέ – καρέ η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα – ΦΩΤΟ

«Χαιρέτισε» τη Μέρκελ… γυμνός! ΦΩΤΟ και VIDEO

Το παρασκήνιο της συνάντησης Μέρκελ Σαμαρά – “Ωραίο γραφείο”, είπε η καγκελάριος – “Είναι αυτό που είχε και ο Κ.Καραμανλής”, απάντησε ο πρωθυπουργός

Η άφιξη της Μέρκελ στην Αθήνα – Η ελληνική σημαία στο αεροπλάνο που την μετέφερε

Μέρκελ: Ήρθε με το ίδιο σακάκι που φορούσε στον αγώνα Ελλάδας- Γερμανίας! Σε πόσα χρώματα το έχει;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε