Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το “ποτάμι” της Χαμοστέρνας – Δεκαετίες τώρα το ίδιο χάλι

Τίποτα δεν έχει γίνει για ένα πρόβλημα που μετρά δεκαετίες. Τα αντιπλημμυρικά έργα προγραμματίστηκαν να γίνουν πριν πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 όμως έμειναν στα χαρτιά.

Αν έχουν γίνει τουλάχιστον δύο μελέτες τόσο για το τι πρέπει να γίνει στην Χαμοστέρνας στον Ταύρο όσο και για τις επιπτώσεις που να υπάρξουν σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων μέχρι σήμερα η Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω μετατρέπεται σε ποτάμι

Ψάξαμε στο αρχείο και βρήκαμε φωτογραφικό υλικό και σας δείχνουμε ενδεικτικά μέσα σε βάθος δεκαετίας πόσες φορές ο συγκεκριμένος δρόμος έχει πλημμυρίσει.
Νοέμβριος του 2000. Η Χαμοστέρνας πλημμυρίζει και οι πυροσβέστες τρέχουν με τις μάνικες να μαζέψουν τα νερά

Σεπτέμβριος του 2002. Απεπλπισμένοι οι άνδρες της τροχαίας προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα

Δύο μήνες αργότερα βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές

Σεπτέμβριος 2005 το μεγαλείο της μεταολυμπιακής Αθήνας

Μάρτιος του 2008 για άλλη μια φορά οι οδηγοί εγκλωβίζονται στην Πειραιώς

Και όμως τα αντιπλημμυρικά έργα που θα έσωζαν Ταύρο Μοσχάτο και Καλλιθέα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν και να είναι έτοιμα πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Τα κονδύλια υπήρχαν ο χρόνος υπήρχε ωστόσο το σχέδιο εγκαταλείφθηκε σύντομα καθώς προτιμήθηκε να γίνουν  έργα που “θα φαίνονταν”.

Χρόνια τώρα κοινωνικές ομάδες των περιοχών αυτών ζητούν απεγνωσμένα να γίνουν έργα στην περιοχή καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία πως σε μια πολύ δυνατή βροχή θα πλημμυρίσουν και οι οι γύρω δήμοι. Τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τοπικοί φορείς που θα δίδονταν για τα συγκεκριμένα έργα δόθηκαν αλλού.

Μέχρι σήμερα το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει ποτέ ζητήσει να γίνουν μελέτες για να διαπιστωθεί τι χρειάζετε ώστε να σταματήσει επιτέλους να πλημμυρίζει ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν γίνει δύο ημερίδες με θέμα τα αντιπλημμυρικά έργα στην Χαμοστέρνας από επιστημονικούς φορείς (2004-2007) χωρίς το κράτος να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε