Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Το πρώτο πόρισμα των ειδικών για την φονική έκρηξη στην Κύπρο – Έκαναν ότι δεν έπρεπε να κάνουν

REUTERS
Τίποτα δεν έγινε σωστά σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα της δεκαμελούς ομάδας ειδικών από την Ελλάδα για τα αίτια της τραγωδίας. Στη δημοσιότητα και νέο συγκλονιστικο βίντεο.

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η κυπριακή εφημερίδα “Πολίτης για την τραγωδία στο Μαρί και την Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης”. Η διαπίστωσή τους είναι ότι τίποτε δεν έγινε σωστά. Οι πυρίτιδες για τα προωθητικά βλήματα ήσαν αυτές που οδήγησαν σε εκπυρσοκρότηση
 
Κανένας κανόνας και καμία οδηγία για την ασφαλή φύλαξη και εναποθήκευση πυρομαχικών δεν τηρήθηκαν στην περίπτωση των 98 εμπορευματοκιβωτίων που βρισκόντουσαν εκτεθειμένα για δυόμισι χρόνια σε υπαίθριο χώρο της Ναυτικής Βάσης Ευάγγελος Φλωράκης. Ως εκ τούτου ήταν θέμα χρόνου το πότε θα μας έβρισκε το κακό.
 
Έμελλε να μας βρει το ξημέρωμα της 11ης Ιουλίου σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή.
 
Η πιο πάνω διαπίστωση είναι ίσως η πρώτη που γίνεται από ειδικούς οι οποίοι κλήθηκαν από τις αρχές της Δημοκρατίας να διερευνήσουν τα αίτια της έκρηξης. Πρόκειται συγκεκριμένα για την έκθεση που ετοίμασε δεκαμελής ομάδα Ελλαδιτών εμπειρογνωμόνων και υποβλήθηκε δύο μέρες μετά την τραγωδία. Δηλαδή την Τετάρτη, 13 Ιουλίου. Η έκθεση αυτή βρίσκεται στα χέρια των ανακριτών.
 
Το περιεχόμενο της έκθεσης δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Πολίτης» ο οποίος παρουσιάζει και τα σχετικά έγγραφα.

 
Σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα, υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν ότι κάποια έγγραφα που σχετίζονται με την πολύκροτη υπόθεση του τρόπου χειρισμού του επικίνδυνου φορτίου “ετοιμάστηκαν” μετά την τραγωδία της 11η Ιουλίου. Αυτό και μόνο ενισχύει τις υποψίες ότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους την ώρα που η Κύπρος μετρούσε νεκρούς και τραυματίες είχαν αποδυθεί σε μία προσπάθεια να ελαφρύνουν τις θέσεις τους και να δώσουν άλλοθι στους εαυτούς τους.
 

Το κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι “Σίγμα” αποκάλυψε χθες βράδυ σειρά από βίντεο ντοκουμέντα, τα οποία δείχνουν καρέ – καρέ τις δεκάδες τεραστίων διαστάσεις αναφλέξεις πυρομαχικών, που προηγήθηκαν της ανείπωτης τραγωδίας στο Μαρί.
 
Στα βίντεο φαίνεται και το μοιραίο όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας να πλησιάζει το σημείο της τραγωδίας, ενώ μπορείτε να ακούσετε τις συνομιλίες.   ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την φονική έκρηξη στην Κύπρο

Πολιτική κρίση στην Κύπρο – Αποκαλύψεις ταράζουν τα θεμέλια της κυβέρνησης

Προειδοποιήσεις ότι η Κύπρος μπορεί να μπει σε μηχανισμό στήριξης

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε