Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το «σουπερ μάρκετ» των φυλακών κάνει… χρυσές δουλειές

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η κρίση δεν έχει επηρεάσει το… εμπόριο που γίνεται στις φυλακές. Από κάρτες sim μέχρι κοκαΐνη και 45αρια μπορεί να προμηθευτεί ένας κρατούμενους. Αρκεί να έχει να πληρώσει.

Δεν είναι νέο ότι στις φυλακές Κορυδαλλού το εμπόδιο γνωρίζει… άνθιση. Το καινούργιο είναι κυρίως το ύψος των τιμών που έχει το ιδιότυπο αυτό «σούπερ μάρκετ». Τιμές που φτάνουν έως τις 2.500€ για ένα κινητό ή τα 500€ για ένα μπουκάλι ουίσκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Πρόκειται για μια καλοστημένη επιχείρηση, που έρχεται ξανά στο φως μετά την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού και μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ένα κινητό 3G με κάμερα μπορεί να κοστίσει μέχρι και 2.500€. Αν βέβαια κάποιος θελήσει κάτι πιο… πρωτόγνωρο, τότε το κόστος πέφτει στα 1.000-1.500€. υπάρχουν βέβαια και εξαρτήματα που έρχονται… μαζί με το κινητό: κάρτα sim περίπου 150€ (από 300€ παλιότερα) και φορτιστής περίπου 150€ (από 250€).

Ένα γραμμάτιο κοκαΐνη αξίζει 300€ όσα και μια τράπουλα, ηρωίνη με δοσομετρητή ένα καπάκι από στυλό κοστίζει 250€, ενώ τη διπλή τιμή έχει ένα μπουκάλι ουίσκι! Ανάλογα τη μάρκα βέβαια…

Με τα απαραίτητα χρήματα και τις κατάλληλες διασυνδέσεις, μπορεί κάποιος να μη μείνει στις… «αθώες» αγορές. Στα… ράφια υπάρχουν και 45αρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα κουμπί απέτρεψε την απόδραση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε