Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το σχέδιο σωτηρίας της ΕΝ.ΚΛΩ. παρουσίασε η Λ. Κατσέλη

Το σχέδιο σωτηρίας της ΕΝ.ΚΛΩ. παρουσίασε η Λ. Κατσέλη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επαναλειτουργήσει η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία.

Η κα Κατσέλη συνάντησε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΝ.ΚΛΩ, μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.

“Εκτός από τη μάχη της δημοσιονομικής εξυγίανσης, δίνουμε καθημερινά μάχη για την Ανάπτυξης”‘ είπε -μεταξύ άλλων η  κα Κατσέλη και πρόσθεσε: “Συστρατεύουμε όλα μας τα εργαλεία, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, τα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ, με ένα και μοναδικό στόχο: Να στηρίξουμε την ποιοτική, ανταγωνιστική παραγωγή στην Ελλάδα και να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα”.

Το σχέδιο σωτηρίας της ΕΝ.ΚΛΩ περιλαμβάνει την άμεση λειτουργία των κλωστηρίων Ροδόπης και Μαρώνειας, μιας μικρής μονάδας στη Νάουσα και τη διατήρηση του εμπορικού σήματος της «Gallop».

    Παράλληλα, αναγνωρισμένος Σύμβουλος αναλαμβάνει μέσα σε ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας τριών νέων επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες αφορούν: 
    α) στη διαχείριση αποβλήτων στην περιοχή των Οινοφύτων, 
    β) στη δημιουργία εμπορικών και τουριστικών υποδομών στη Νάουσα και 
    γ) στη συμμετοχή σε θεσμικού τύπου επενδύσεις που συνδέονται με την ανάταξη του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης. 

 Η πολιτεία παρέχει εγγύηση κατά 80%, για την υλοποίηση του εγχειρήματος μέχρι του ποσού των 62 εκατ. ευρώ στα οποία περιλαμβάνεται και η αποπληρωμή μεγάλου μέρους των δεδουλευμένων καθώς και πλήρης εξόφληση των νόμιμων αποζημιώσεων για όσους από τους εργαζόμενους δεν δύναται στη φάση αυτή να διατηρήσει η εταιρία. 

“Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη με παράλληλη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων” δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε