Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Το σχόλιο του Γιάννη Λοβέρδου για το μαρτύριο στο λιμάνι του Πειραιά

Το σχόλιο του Γιάννη Λοβέρδου για το μαρτύριο στο λιμάνι του Πειραιά

Η Ελλάδα δεν είναι κράτος δικαίου.

Τη διαπίστωση αυτή την κάναμε πρώτη φορά όταν το ένα δικαστικό πραξικόπημα διαδέχοταν το άλλο την αλήστου μνήμης εποχή όταν ο κ. Σανιδάς ήταν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Σήμερα επιβεβαιώνεται με διαφορετικό αλλά εξίσου απόλυτο και βίαιο τρόπο.
 
Τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά όπου οργανωμένες ομάδες μελών του ΚΚΕ εμποδίζουν τους πολίτες να ασκήσουν τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα τους της ελεύθερης μετακίνησης με την άσκηση βίας είναι χαρακτηριστικά της πλήρους κατάλυσης του κράτους δικαίου. Όμως το πρόβλημα δεν προέρχεται από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Μέσα στην ακατανόητη για τους πολλούς συμπεριφορά τους της επαναστατικής γυμναστικής, οι εργατοπατέρες κι οι φοιτητοπατέρες του Περισσού γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το νόμο και το Σύνταγμα και ασκούν βία εις βάρος των πολιτών. 

Γι’ αυτό, παρά την τρομακτική οικονομική κρίση και την αναξιοπιστία των πολιτικών, το ΚΚΕ δεν μπορεί να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις και περιορίζεται σε μονοψήφια ποσοστά. Γιατί ο κόσμος, στην μεγάλη του πλειοψηφία αναγνωρίζει την ανεύθυνη συμπεριφορά του και καταλαβαίνει ότι μοναδικός του σκοπός είναι να οδηγήσει την Ελλάδα στο χάος επιχειρώντας να πάρει ρεβάνς για το Γράμμο και το Βίτσι. Ανόητες φυσικά κι ανιστόρητες προσεγγίσεις, που ουδεμία σχέση με την παρούσα κατάσταση, που βιώνει το σύνολο των ελλήνων έχει. 

Αλλά το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι το ΚΚΕ. Δεν είναι οι ανεύθυνες εκδηλώσεις κι ενέργειες του. Δεν είναι η επιπολαιότητα του. Αλλά η στάση της οργανωμένης Πολιτείας, που συνειδητά αποφεύγει να επιβάλει το νόμο, οδηγώντας έτσι στην καταστρατήγηση του και στην κατάλυση του κράτους δικαίου. Αν ένας πολίτης επιχειρήσει έναν άλλον συμπολίτη να μπει στο σπίτι του, σε ένα μέσο μεταφοράς, η στην επιχείρηση του, θα συλληφθεί, θα οδηγηθεί στη φυλακή και μετά στο δικαστήριο, που θα τον κρίνει αυστηρά και θα τον καταδικάσει. 

Αν όμως μερικοί πολίτες, που διατείνονται ότι υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα κάποιων συντεχνιών, που ανήκουν στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ, θελήσουν να έχουν παρόμοια συμπεριφορά εμποδίζοντας με τη βία τους συμπολίτες τους να ανοίξουν την επιχείρηση τους, όπως συνέβη προσφάτως στα ξενοδοχεία Χίλτον και Μεγάλη Βρετανία αλλά και σε διάφορες άλλες επιχειρήσεις, η να μετακινηθούν ελεύθερα, όπως συμβαίνει κατ’ επανάληψη στα λιμάνια της χώρας, η αστυνομία δεν θα παρέμβει. Θα είναι μάλιστα απούσα, όπως ουσιαστικά απών ήταν και το λιμενικό, παρακολουθώντας από μακριά τους Κνίτες να παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, που ήθελαν να ανέβουν στα πλοία, που θα τους πήγαιναν στον προορισμό τους. 

Κι αυτό δείχνει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και προσωπικά του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που φοβούμενος να συγκρουσθεί με το ΚΚΕ για καθαρά πολιτικούς λόγους, συμβάλει στην κατάργηση του κράτους δικαίου και εμποδίζει την εφαρμογή του νόμου.
 
Η συμπεριφορά της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού είναι παράνομη. Και νομίζουμε ότι μαζικά οι πολίτες, που τα συνταγματικά τους δικαιώματα παραβιάζονται από την στάση του ΠΑΜΕ πρέπει μαζικά, με αγωγές και μηνύσεις να στραφούν κατά του κ. Χρυσοχοίδη προσωπικά διότι δεν πράττει το καθήκον του και δεν εφαρμόζει τον όρκο του να προστατεύει το Σύνταγμα και τους νόμους. Τα παραμύθια τέλειωσαν. Και μαζί τους τα πολιτακάντικα παιχνίδια της όποιας κυβέρνησης και του όποιου υπουργού, που είναι κατώτεροι των κρίσιμων περιστάσεων, που διέρχεται ο τόπος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε