Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το βίντεο της φραστικής επίθεσης στον Δ.Χριστόφια – Έστειλαν “εξώδικο” στο προεδρικό

“Δολοφόνε” φώναζαν στον πρόεδρο της Κύπρου οι συγγενείς των δεκατριών θυμάτων της φονικής τραγωδίας στο Μαρί. Δείτε το βίντεο και τι έγινε στην αίθουσα που κατέθετε ο Δημήτρης Χριστόφιας.
Επεισόδια είχαμε με το πέρας της χθεσινής κατάθεσης του προέδρου Χριστόφια ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής. Ο υιός του ήρωα πλοιάρχου Ιωαννίδη, Νικόλας, μη μπορώντας να αντέξει την αποποίηση ευθυνών του προέδρου Χριστόφια, φώναξε στον πρόεδρο την ώρα της εξόδου από την αίθουσα: «δολοφόνοι». Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Χριστόφια, ο οποίος κοντοστάθηκε.
 
Στη συνέχεια έγινε πανικός, με τους συγγενείς των θυμάτων να απευθύνονται στον πρόεδρο λέγοντας του πολλά, και την αστυνομία, κατά παράβαση των όρων της ευθύνης της αίθουσας (ευθύνη του κ. Πολυβίου) να προσπαθεί να συλλάβει τον Νικόλα Ιωαννίδη, με οδηγίες του προέδρου, για εξύβριση! Με την παρέμβαση όλων, η αστυνομία στην ουσία εκδιώχθηκε από την αίθουσα.
 
Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία, ό,τι κι αν ξεστόμισε ο γιος του αποθανόντα πλοίαρχου Ιωαννίδη, να προσπαθεί η αστυνομία να τον συλλάβει για εξύβριση.


 

 
 

 
Εξώδικο” από το προεδρικό μέγαρο έστειλαν οι πολίτες
 
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες βράδυ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ζητώντας δικαίωση αναφορικά με τα τραγικά γεγονότα της 11ης Ιουλίου στο Μαρί, καθώς και την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Το συγκεντρωμένο πλήθος κρατούσε άσπρα μπαλόνια, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διακηρύξει τον ακομμάτιστο χαρακτήρα της συγκέντρωσης.
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούγονταν τραγούδια ενώ προβλήθηκε και βίντεο με αποσπάσματα από τα τραγικά γεγονότα της 11ης Ιουλίου και των ημερών που ακολούθησαν, ξεκινώντας με τον ύμνο του ναυτικού και τη δήλωση του τέως Υπουργού Αμυνας Κώστα Παπακώστα, το 2009, ότι ”το φορτίο είναι απολύτως ασφαλές και μπορεί να τοποθετηθεί και σε κατοικημένη περιοχή”.
Το βίντεο έκλεισε με την προβολή των φωτογραφιών των 13 θυμάτων της τραγωδίας.
 
Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο νομικός Λουκής Λουκαΐδης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ παρόμοια περίσταση ξεσηκωμού στην ιστορία του κυπριακού ελληνισμού, με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους και να διακηρύττει ότι δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύει η οποιαδήποτε Κυβέρνηση.
«Με το Μαρί ξύπνησε η ανθρωπινή αξιοπρέπεια και η αγανάκτηση για την αδικία», είπε ο κ. Λουκαΐδης. Βροντοφωνάζουμε, συνέχισε, «ότι δεν ανεχόμαστε την αδικία και τους εγκληματίες και την ανεπάρκεια της παρούσας Κυβέρνησης», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν δεχόμαστε να είμαστε υποχείριο του κάθε ανάξιου πολιτικού».
Είπε ότι οι θεσμοί πρέπει να σέβονται τους πολίτες και ότι ο λαός δικαιούται να ζητά την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, εφόσον οι θεσμοί δεν σέβονται τον ίδιο τον πολίτη.
 
«Ακουσες τον εαυτό σου σήμερα τι είπες για το Μαρί και την επικινδυνότητα του φορτίου» ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση του Προέδρου Χριστόφια ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, ενώ τον χαρακτήρισε «αντιφατικό και αναξιόπιστο» και διερωτήθηκε αν έχει την αφέλεια να υποτιμά τον κόσμο και να ρίχνει τις ευθύνες στους υπαλλήλους του.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκε επίσης φυλλάδιο, αναγγέλλοντας τη διεξαγωγή κύκλου διαλέξεων για την τραγωδία στο Μαρί. Οπως αναφέρεται, η πρώτη διάλεξη θα έχει ως ομιλητή τον Υποστράτηγο εν αποστρατεία Ανδρέα Πενταρά, ο οποίος θα μιλήσει για τον «πολιτικό και δημοκρατικό έλεγχο της ΕΦ» και τη «διαχείριση του φονικού φορτίου της 11 Ιουλίου», την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, στη Δημοσιογραφική Εστία.
 
Στον χώρο της εκδήλωσης αναρτήθηκε, πανό το οποίο καλεί τον κόσμο να παρευρεθεί σε μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Σεπτέμβρη, στον χώρο του Προεδρικού.
 
 
 Διαβάστε επισης:

Χριστόφιας: Νιώθω σαν απατημένος σύζυγος που τα μαθαίνει πάντα τελευταίος

Επεισόδια στην επιτροπή που κατέθεσε ο Χριστόφιας – Συγγενείς τον αποκάλεσαν “δολοφόνο”

Προκλητικός θα εμφανιστεί στην επιτροπή για την φονική τραγωδία ο Χριστόφιας – Τι θα πει;

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου η Κυπριακή Δημοκρατία – Στο στόχαστρο ο πρόεδρος Χριστόφιας

Ούτε συγγνώμη δεν ζήτησε ο Χριστόφιας!

Έγγραφα δείχνουν ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έδωσε οδηγίες να μην καταστραφούν τα πυρομαχικά – Η διπλωματία που οδήγησε στην τραγωδία

Πάνω από 700 εκατ. ευρώ οι ζημιές από την έκρηξη στην Κύπρο

Κύπρος: Έφυγε με το παράπονο ότι ο γιος της δεν πήγε να τη δει – Δεν ήξερε ότι σκοτώθηκε στην έκρηξη

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε