Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τον άφησαν να σβήσει μέσα σε ένα κρατητήριο

Την τελευταία του πνοή στα νέα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στο Ελληνικό, άφησε το μεσημέρι Πακιστανός παράνομος μετανάστης, ο οποίος κρατείτο από προχτές για διοικητική απέλαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, ο κρατούμενος αλλοδαπός, στις 11 το πρωί αισθάνθηκε αδιαθεσία και παραπονέθηκε ότι τον πονούσε πολύ το στομάχι του.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο ιατρείο, όπου τον εξέτασαν γιατροί Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που βρίσκονται συνεχώς εκεί και οι οποίοι δεν έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του σε νοσοκομείο. Του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο κρατητήριο.

Στη 1.20 ο Πακιστανός αισθάνθηκε και πάλι αδιαθεσία και έκανε εμετό.

Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν και πάλι στο ιατρείο, όπου οι γιατροί έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, γι΄ αυτό κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μιάμιση ώρα αργότερα, όμως, στις 3 μετά το μεσημέρι και πριν ακόμα φτάσει το ασθενοφόρο, ο κρατούμενος εξέπνευσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών των κρατητηρίων να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το ασθενοφόρο που έφτασε λίγο αργότερα τον μετέφερε σε νοσοκομείο, αλλά ήταν πλέον αργά.

Για τα αίτια του θανάτου θα γίνει νεκροτομία, ενώ για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε