Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τόνοι ακατάλληλων ξηρών καρπών, οσπρίων και μπαχαρικών

Δεκάδες κατασχέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε τόνους φορτίων μπαχαρικών, ξηρών καρπών και οσπρίων.

Φυστίκια με αφλατοξίνες εντόπισαν οι γεωπόνοι της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Πάνω από 12 τόνους φυστικιού έφτασαν στα τελωνεία της συμπρωτεύουσας, τα οποία θα προορίζονταν στα ζαχαροπλαστεία της Β.Ελλάδος, κυρίως για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η περιεκτικότητα στην δηλητηριώδη ουσία της αφλατοξίνης ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο, και έτσι εγκαίρως οι αρχές απαγόρευσαν την εισαγωγή στην χώρα, ενώ αμέσως έστειλαν σήμα ώστε να μην διοχετευτούν τα δηλητηριώδη φυστίκια σε άλλη αγορά της Ελλάδας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης !


Κρεοπωλεία Πειραιά: Να τι κρύβεται πίσω από τα ψυγεία των συνοικιακών κρεοπωλείων!

Σάπιες γαλοπούλες, κοτόπουλα με αλλαγμένες ημερομηνίες λήξης, χοιρινά μαυρισμένα από την αλλοίωση… και η λίστα των ακατάλληλων τροφίμων που εντοπίζουν αυτές της ημέρες οι ελεγκτές φτάνει να… ζυγίζει πάνω από 12τόνους  ακατάλληλου κρέατος, μόνο στα συνοικιακά καταστήματα του δήμου Πειραιά.


Τελωνείο Πειραιά: Στοπ σε 206 τόνους μουχλιασμένης αμυγδαλόψιχας…πριν φτάσουν στους κουραμπιέδες μας!

 

Στο τελωνείο Πειραιά, οι ελεγκτές καθημερινά σταματούν τόνους από ακατάλληλες τροφές, με πρόσφατο…λάφυρο 38 τόνους μουχλιασμένου σουσαμιού, προέλευσης Ινδίας, που προορίζονταν για τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα!
Κατά την επιτόπια αυτοψία τους οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι λόγω εισροής υδάτων στα κοντέινερς μεταφοράς του προϊόντος, είχε αναπτυχθεί υγρασία με αποτέλεσμα την ανάπτυξη… σήψης και δυσοσμίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Σήμερα τα ονόματα των εταιρειών που εμπλέκονται σε μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε