Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τώρα δεν βλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας η S&P

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ο επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων της Standard&Poor’s…

David Beers, δήλωσε χθες σε ομιλία του σε επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνο, ότι η πτώχευση της Ελλάδας ή η διάσπαση της Ευρωζώνης “δεν είναι αναπόφευκτα”, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

 

Όπως είπε, οι παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσαν το χρόνο που χρειάζεται η Ελλάδα ώστε να πείσει τις αγορές ότι βάζει σε τάξη τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

 

«Δεν υπάρχει τίποτα αναπόφευκτο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώχευση της Ελλάδας βραχυπρόθεσμα», ανέφερε ο Beers. «Έτσι, η Ελλάδα έχει το χώρο και το χρόνο για να δείξει στις αγορές και στους ίδιους τους πολίτες της ότι εφαρμόζει ένα δημοσιονομικό πλάνο».

 

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η S&P δεν είναι το ίδιο απαισιόδοξη για την Ευρωζώνη, όσο κάποιοι στην αγορά. «Βρισκόμαστε σε μία ευαίσθητη περίοδο, στην οποία είναι πολύ εύκολο να είναι κάποιος εξαιρετικά απαισιόδοξος και, φυσικά, αν η S&P ασπαζόταν αυτό το βαθμό απαισιοδοξίας, οι αξιολογήσεις μας για την Ευρωζώνη θα ήταν ομοιόμορφα σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που βρίσκονται σήμερα».

 

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσκόπηση του Bloomberg, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν χθες, το 73% των αναλυτών και επενδυτών που συμμετείχαν θεωρούν πιθανή την πτώχευση της Ελλάδας, ενώ σε ποσοστό 41% θεωρούν πιθανή την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε