Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τώρα διακοπές και τον Σεπτέμβρη υποχρεωτική μετάταξη για 30.000 υπαλλήλους των ΟΤΑ

Ενα “ραβασάκι” θα περιμένει τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου περίπου 30.000 υπαλλήλους των ΟΤΑ οι οποίοι αναγκαστικά θα μεταταγούν.

Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ οι υποχρεωτικές μετατάξεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Στη Βουλή έχει προωθηθεί ειδική ρύθμιση, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των 13 περιφερειαρχών στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Το ανησυχητικό είναι οτι η πρόσκληση ενδιαφέροντος για εθελούσιες μετατάξεις που έκανε το υπουργείο δεν απέδωσε.

Μόλις 1.648 υπάλληλοι δήλωσαν ότι θέλουν να μεταταγούν (από αυτούς 1.298 σε δήμους και 350 σε περιφέρειες).

Αυτό που τρομάζει τους υπό μετάταξη είναι ότι δεν έχουν συσταθεί οι οργανισμοί των νέων καλλικράτειων δήμων, έτσι τους είναι θολό πού ακριβώς θα τοποθετηθούν κι αν η καινούργια θέση είναι στον κλάδο και την ειδικότητά τους, χωρίς να έχουν συνέπειες σε μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το υπουργείο Εσωτερικών μετά τις 8 Ιουλίου που εξέπνευσε η προθεσμία για εθελοντικές μετατάξεις, κάλεσε τους περιφερειάρχες να εκδώσουν έως τις 8 Αυγούστου τις διαπιστωτικές πράξεις για την τοποθέτηση του προσωπικού στις νέες θέσεις.

Πως θα γίνει η επιλογή

Κριτήρια θα είναι: Η συνάφεια του κλάδου και της ειδικότητας του υπαλλήλου, τα καθήκοντα που έχει ασκήσει ώστε να τοποθετηθούν σε αντίστοιχες θέσεις κατηγορίας, κλάδου και ειδικότητας που θα είναι προσωποπαγείς.

Επίσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, οι υπάλληλοι που έχουν κάνει αίτηση για εθελοντική μετάταξη θα πρέπει να φέρουν στη Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας βεβαίωση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης όπου υπηρετούν, στην οποία ρητά να αναφέρεται ότι ήταν τοποθετημένοι και ασκούσαν την 1-1-2010 αρμοδιότητες που απονέμονται στις περιφέρειες της αντίστοιχης χωρικής αρμοδιότητας όπως αυτές ορίζονται στον νόμο του «Καλλικράτη».

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι η απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας για τις τοποθετήσεις των υπαλλήλων θα δημοσιευτεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά η ισχύς της θα αρχίσει από 1-1-2011. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε