Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τώρα σκέφτονται να πάρουν πίσω το ενεργειακό πιστοποιητικό!

Τώρα σκέφτονται να πάρουν πίσω το ενεργειακό πιστοποιητικό!

Όπως φαίνεται για άλλη μια φορά η κυβέρνηση σκέφτεται να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αφού πρώτα έκανε την…ζημία της.

Ο λόγος για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που από την Δευτέρα έχει τεθεί σε εφαρμογή. Άλλο ένα μέτρο δηλαδή για να μαζέψει χρήματα το κράτος αφού μας “πιει” εμάς το αίμα.

Την αναστολή της εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις ακινήτων φαίνεται πως εξετάζει τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος τρεις μέρες μετά την εφαρμογή του, σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 9 Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να προσκομίζουν ενεργειακά πιστοποιητικά στις εφορίες προκειμένου να νοικιάσουν ακίνητα, καθώς η σχετική υποχρέωση που ίσχυε από πέρυσι για τις αγοραπωλησίες επεκτείνεται και στις μισθώσεις. Το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών κυμαίνεται από 1 – 2,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου.

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξετάζει το θέμα της περαιτέρω παράτασης μη εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις όχι μόνον από πλευράς οικονομικής συγκυρίας αλλά και από πλευράς των κοινοτικών μας υποχρεώσεων για ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της χώρας» αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος.

Στην ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο, ο βουλευτής της ΝΔ είχε επισημάνει ότι η οικονομική κρίση έχει θίξει σημαντικά την ελληνική κτηματαγορά και η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

«Αν και το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί κατ’ αρχήν κοινοτική υποχρέωση της χώρας μας, η εξάντληση της αυστηρότητας στην εφαρμογή του στα προς ενοικίαση ακίνητα από την 9η Ιανουαρίου 2012, θα φέρει ένα ακόμη χτύπημα στους ιδιοκτήτες» είχε επισημάνει ο κ.Χατζηδάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει παράταση στην υποχρεωτική εφαρμογή της έκδοσης του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.


 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε