Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τώρα θέλουν ειδική μεταχείριση στην απογραφή και οι πανεπιστημιακοί!

Γιατί μόνο οι δικαστές να είναι δημόσιοι λειτουργοί; Να είμαστε κι εμείς, σκέφτηκαν οι πανεπιστημιακοί και πρόσθεσαν άλλον έναν πονοκέφαλο στην ηγεσία του υπ. Εσωτερικών.

Χθες, πρώτη ημέρα της απογραφής ήταν τα προβλήματα στο σύστημα και οι βεντετισμοί των δικαστικών. Σήμερα, ανακάλυψαν και οι πανεπιστημιακοί οτι είναι Δημόσιοι Λειτουργοί!

‘Ετσι, έστειλαν ανοικτή επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, η οποία κοινοποιείται και στο γραφείο του πρωθυπουργού και ζητούν κι εκείνοι να απογραφούν ως κρατικοί λειτουργοί, όπως δηλαδή και οι δικαστικοί.

Συγκεκριμένα ζητούν να αντικατασταθεί στο έντυπο απογραφής και στη Γ ΟΜΑΔΑ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΔ, η φράση «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού» με τη φράση «ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ».

“Μόλις πληροφορηθήκαμε- και συγχρόνως διαπιστώσαμε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα- τη ρύθμιση στην οποία προβήκατε σχετικά με το θέμα του διαχωρισμού των δημόσιων λειτουργών από αυτό του ευρύτερου σώματος των δημοσίων υπαλλήλων. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αυτή η επανόρθωση αφορούσε ένα μέρος μόνο του συνόλου των δημόσιων λειτουργών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στη χώρα μας μετά από πολλούς αγώνες έχει κατακτηθεί η ισοπολιτεία, τουλάχιστον στο θεσμικό της σκέλος”, αναφέρεται στην επιστολή.

Οι πανεπιστημιακοί αφήνουν και αιχμές για τους δικαστικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Βέβαια δεν συζητάμε το οικονομικό σκέλος της ισοπολιτείας, όσο θα υπάρχουν λειτουργοί, που αυτοπροσδιορίζουν τις οικονομικές απολαβές τους χωρίς να τους ακουμπάει κατ’ ελάχιστον η σημερινή τραγική κατάσταση του συνόλου σχεδόν της υπόλοιπης κοινωνίας, ανεξαρτήτως ρόλου και ουσιαστικής συνεισφοράς στην ανάπτυξη της χώρας.»

Η ΠΟΣΔΕΠ υπενθυμίζει ότι κατά το άρθρο 16 παρ. 6 του Συντάγματος, «οι καθηγητές των ΑΕΙ είναι δημόσιοι λειτουργοί» και προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή, θα ζητήσει από τα μέλη της να μην συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό έντυπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Οδηγίες για την απογραφή στο Δημόσιο – Τι να προσέξετε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε