Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τουλάχιστον 700 αστυνομικοί αποχωρούν από τη φύλαξη επίσημων προσώπων

Τουλάχιστον 700 αστυνομικοί αποχωρούν από τη φύλαξη επίσημων προσώπων

Περίπου 700 αστυνομικοί και 80 μηχανοκίνητα μέσα αποδεσμεύονται από τη φύλαξη επισήμων προσώπων και βγαίνουν στους δρόμους για την ασφάλεια του πολίτη, όπως είχε τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την περασμένη Κυριακή.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Σε συνέχεια δηλώσεων του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 28 Αυγούστου 2016, σχετικά με την αποδέσμευση αστυνομικών που έχουν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων προσώπων, ανακοινώνεται ότι: Μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αντικειμενικών αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων, θα αρχίσει άμεσα η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται η εξοικονόμηση, στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων, περίπου 700 αστυνομικών και περίπου 80 μηχανοκίνητων μέσων, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας πραγματοποίησε σήμερα προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας στη Σόφια, όπου συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα. Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων στο πεδίο των κοινών τους αρμοδιοτήτων, με έμφαση στη διαχείριση του προσφυγικού και ζητήματα ασφάλειας.

Επίσης, συμφώνησαν να εξετάσουν τη δυνατότητα κοινών περιπολιών των αρχών ασφαλείας των δύο χωρών, σε ορισμένα σημεία της οριογραμμής τους.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε