Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τουρκικά αλιευτικά κάνουν… περαντζάδα στα ελληνικά νησιά! Συναγερμός στην Ψέριμο για Τούρκους στο νησί! Κάτοικοι λένε ότι άκουσαν πυροβολισμούς!

Τουρκικά αλιευτικά κάνουν… περαντζάδα στα ελληνικά νησιά! Συναγερμός στην Ψέριμο για Τούρκους στο νησί! Κάτοικοι λένε ότι άκουσαν πυροβολισμούς!

– Συναγερμός έχει σημάνει στην Ψέριμο, μετά από καταγγελίες κατοίκων ότι είδαν Τούρκους στο νησί
– Καταγγέλουν ακόμη ότι άκουσαν κάποιους πυροβολισμούς!
– Ταχύπλοα του Λιμενικού “σαρώνουν” την θαλάσσια περιοχή
– Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση
– Βίντεο του newsit.gr δείχνει τουρκικά αλιευτικά να μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σα… να μη συμβαίνει τίποτα

Την ώρα που έχει σημάνει συναγερμός στην Ψέριμο, μετά από καταγγελίες κατοίκων για παρουσία Τούρκων στο νησί, αλλά και για πυροβολισμούς, ένα βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr δείχνει το πόσο… εύθραυστη είναι η κατάσταση στα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε πριν από μία εβδομάδα, δείχνει τουρκικά αλιευτικά που πλέουν ανοιχτά της Χίου σε ελληνικά χωρικά ύδατα και εστάλη απο Έλληνα ψαρά, ο οποίος για ευνόητους λόγους θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του/

Στο βίντεο καταγγέλει πως “φαίνονται τα τουρκικά αλιευτικά τα οποία είναι μέσα στα δικά μας χωρικά ύδατα και ψαρεύουν. Αυτό γίνεται αρκετές φορές και διαρκώς και δεν επεμβαίνει κανείς“.

Τι περιμένουν δηλαδή για να αντιδράσουν;“, αναρωτιέται ο ψαράς, ο οποίος εχει ζήσει δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις τα τελευταία συναπτά έτη που ασχολείται ενεργά με την αλιεία στο νησί.

Δείτε το:

Το βίντεο τραβήχτηκε από τον ψαρά ο οποίος πραγματοποιώντας πορεία για να ξεκινήσει το ψάρεμα έπεσε πάνω στα τουρκικά αλιευτικά τα οποία έπλεαν… αμέριμνα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από το περιστατικό στο οποίο το λιμενικό της Τουρκίας είχε απειλήσει να συλλάβει Έλληνες ψαράδες στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις Οινούσσες, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

“Θολό” τοπίο στην Ψέριμο

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία λεπτά στις ελληνικές αρχές. Παρόλο που η ακρίβεια των πληροφοριών δεν έχει επιβεβαιωθεί, υπάρχει έντονη κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτογραφία από onalert.gr

Ταχύπλοα του Λιμενικού σαρώνουν την θαλάσσια περιοχή, ενώ από το πρωί ελικόπτερο πετάει πάνω από το νησί.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ακούστηκαν πυροβολισμοί στην βόρεια πλευρά του νησιού, ενώ κάποιοι ανέφεραν ότι είδαν άτομα να βγάζουν φωτογραφίες.

Διαβάστε όλα όσα συμβαίνουν και δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την επιχείρηση στο onalert.gr

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελάρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε