Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 10 Αθήνα Αναλυτικά

Τουρκική μυστική υπηρεσία κατασκοπεύει ΕΥΠ, Μοσάντ και Κύπρο!

Τουρκική μυστική υπηρεσία κατασκοπεύει ΕΥΠ, Μοσάντ και Κύπρο!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.11.2011 | 13:40
Πρώτη δημοσίευση: 14.11.2011 | 13:40

Μια νέα μονάδα για κατασκοπευτική δράση στις κυπριακές έρευνες πετρελαίου συνέστησε η ΜΙΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας. Ποιους κατασκοπεύει.

Στη νέα μονάδα, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) σχετικά με την Κύπρο, τις πετρελαϊκές έρευνες στη Μεσόγειο και το Ισραήλ, αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», υποστηρίζοντας ότι η ένταση, που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, έχει εξελιχθεί σε κατασκοπευτικό πόλεμο.
 
Η εφημερίδα γράφει ότι «μετά την κρίση στη Μεσόγειο, συστάθηκε στο πλαίσιο της ΜΙΤ μία ειδική μονάδα που απαρτίζεται από ειδικούς σε θέματα πετρελαίων, Κύπρου και Ισραήλ». Η «Σαμπάχ» γράφει ότι εν λόγω μονάδα «πραγματοποιεί διάφορες επιχειρήσεις πληροφοριών στη Νότια Κύπρο, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στη Συρία και στο Λίβανο» και ότι «ο κατασκοπευτικός πόλεμος στην περιοχή έχει μετατραπεί σε πόλεμο για να διαπιστωθεί ο όγκος των κοιτασμάτων πετρελαίου σε κάθε οικόπεδο».
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η νέα αυτή μονάδα της ΜΙΤ «ενόχλησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και της Ελλάδας, Μοσάντ και ΕΥΠ». Η «Σαμπάχ» γράφει, επίσης, ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έχει απαγορεύσει στους στρατιώτες να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, πράγμα που έγινε «με παρότρυνση της Μοσάντ και της ΕΥΠ».
 
«Με δεδομένη τη δραστική κατασκοπευτική δραστηριότητα της Τουρκίας, η Μοσάντ προέβη σε μυστική συμφωνία με την ΕΥΠ και άρχισε να κατευθύνει τις κατασκοπευτικές επιχειρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς», γράφει επίσης η εφημερίδα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολεμικά πλοία κρούσης made in Israel στην Κύπρο

Χριστόφιας: Τα κοιτάσματα μπορεί να λειτουργήσουν ως καταλύτης στο Κυπριακό

Φεύγει η πλατφόρμα της Noble Energy από τη Κύπρο!
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook