Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τουρκική πρόκληση – Θα κάνουν έρευνες σε Κυπριακά και Ελληνικά "οικόπεδα"

Τουρκική πρόκληση – Θα κάνουν έρευνες σε Κυπριακά και Ελληνικά `οικόπεδα`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.04.2011 | 17:31
Πρώτη δημοσίευση: 22.04.2011 | 17:15

- Οι Τούρκοι δοκιμάζουν τις αντοχές της Κύπρου, της Ελλάδας και τις διεθνείς αντιδράσεις
- Θα ψάξουν για υδρογονάνθρακες στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Κύπρου και Ελλάδας
- ''Σαμποτάζ'' για τον τουρισμό οι τουρκικές έρευνες μέσα στο καλοκαίρι

Η Τουρκία θα επιχειρήσει να δοκιμάσει τις αντοχές της Κύπρου και της Ελλάδας και να ''μετρήσει'' τις διεθνείς αντιδράσεις καθώς θα προβεί σε έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές που εμπίπτουν στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Κύπρου και Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος".
 
Η εφημερίδα, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφόρησής της, επισημαίνει ότι η Τουρκία αλλάζει τους χάρτες των θαλασσίων "οικοπέδων" ανάλογα με τις πιέσεις ή αντιδράσεις που αντιμετωπίζει.
 
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Τουρκία ζήτησε την εκδήλωση διεθνούς ενδιαφέροντος για 11 "οικόπεδα" στον κόλπο της Αττάλειας, που εκτείνονται μέχρι και το ΔΥΤΙΚΟ άκρο της Κύπρου.
 
Παράλληλα κήρυξε διαδοχικά προσφορές ενδιαφέροντος για δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμολογικές έρευνες και επαναξιολόγηση ερευνών που έγιναν στο παρελθόν.
 
Ο τουρκικός στόχος διεξαγωγής των ερευνών στην καρδιά του καλοκαιριού, ερμηνεύεται ως ''σαμποτάζ'' για τον τουρισμό της Ελλάδας και της Κύπρου.
 
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η Τουρκία προηγουμένως, λόγω πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, άλλαξε το χάρτη των οικοπέδων που είχε δημοσιεύσει το 2008 με άλλο το 2009, αφαιρώντας "οικόπεδα" που διεκδικεί μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, διατηρώντας όμως ένα δυτικά της Πάφου, για το οποίο ζήτησε την εκδήλωση ενδιαφέροντος.
 
Η Τουρκία διατηρεί στους χάρτες της ένα ακόμα "οικόπεδο" νοτιοδυτικά της Πάφου, που περιλαμβάνει μέρος των "οικοπέδων" 6 και 7 της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο όμως δεν περιέλαβε σ' αυτά για τα οποία ζήτησε την εκδήλωση ενδιαφέροντος.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook