Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουρκικό δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης στον Μητροπολίτη Μοσχονησίων

Τον καταδίκασε μαζί με έναν κάτοικο της Πριγκήπου σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και 8 μηνών, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Σαμπάχ”.

Το …έγκλημα του Απόστολου Δανιηλίδη, και κατοίκου της Πριγκήπου Βασίλη Πορίδη, αφορούσε σε εργασίες στο ναό της Μεταμορφώσεως, που είχε κατεδαφιστεί από τους τούρκους.
 
Όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσπάθησε να επισκευάσει την εκκλησία.
 
Ο τότε υπεύθυνος της δασικής υπηρεσίας αποφάνθηκε ότι ο ναός βρίσκεται σε περιοχή που έχει κηρυχθεί εθνικός δρυμός και άρα απαγορευόταν η οικοδόμηση. Έτσι εξέδωσε εντολή κατεδάφισης με αποτέλεσμα το κτίριο να υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.
 
Ο έπαρχος των Πριγκηποννήσων, Μεβλούτ Κουρμπάν, ωστόσο εκτίμησε ότι το κτίριο ανήκε στην κατοχή του Πατριαρχείου και με άλλη απόφασή του αποχαρακτήριζε την περιοχή από “δασική”.
Ομως ο υπεύθυνος της δασικής υπηρεσίας για να απαλλαχθεί από την ”καυτή πατάτα” υποστήριξε ότι το επίμαχο θέμα πρέπει να επιλύσει το Υπουργείο Οικονομικών και ότι το Πατριαρχείο δίνοντας λάθος διεύθυνση είχε συνδέσει παράνομα ηλεκτρικό ρεύμα.Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά των ιερέων που εμπλέκονταν, των εργολάβων, αλλά και των εντολέων της κατεδάφισης.
 
Ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων θα διαψεύσει το δημοσιεύμα της Σαμπάχ,γιατί καλλιεργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για κατασκευή εκκλησίας, η οποία στέκει από το 1832.
 
Μάλιστα για την επισκευή, οι εκκλησιαστικές αρχές στη Χάλκη έχουν πάρει ήδη τη σχετική άδεια από το Συμβούλιο Διατηρητέων Μνημείων και εκκρεμεί η τυπική άδεια από το δήμο. Η καταδίκη είναι με πενταετή αναστολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε