Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τους αφήνουν αδιόριστους ενώ η Βουλή προσλαμβάνει χωρίς διαγωνισμό

Τους αφήνουν αδιόριστους ενώ η Βουλή προσλαμβάνει χωρίς διαγωνισμό

Οι αδιόριστοι ζητούν τη δικαίωση των κόπων τους με την άμεση και ταυτόχρονη πρόσληψη των 545 επιτυχόντων.

Αδιόριστοι εδώ και τρία χρόνια -μετά την ανάρτηση των ονομάτων τους στους καταλόγους των επιτυχόντων- παραμένουν οι επιτυχόντες στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008, οι οποίοι απέκλεισαν σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι «ενώ το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τα ονόματά τους ως διοριστέους στο υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο από την πλευρά του δεν έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα την πρόσληψη των 545 διοριστέων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Προέβη δε, τον Οκτώβριο του 2010, σε παραβίαση του ενιαίου της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, με τη μη πρόσληψη των 545 ΠΕ και το διορισμό μόνο των κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Παράλληλα εξακολουθούν να προσλαμβάνονται στο δημόσιο εκατοντάδες υπάλληλοι, συμβασιούχοι και μετακλητοί σε υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, σε γραφεία βουλευτών κλπ. με αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ δεν έλειψαν και οι μονιμοποιήσεις υπαλλήλων με διαδικασίες εξπρές και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ με τρανταχτό παράδειγμα το διορισμό 260 υπαλλήλων στη Βουλή των Ελλήνων».

Από τους 877 επιτυχόντες στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης, οι 545, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, παραμένουν αδιόριστοι, λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων.

Οι αδιόριστοι δηλώνουν αγανακτισμένοι και οργισμένοι, καθώς βρίσκονται σε επαγγελματικό αδιέξοδο. Οι περισσότεροι από αυτούς εγκατέλειψαν τις δουλειές τους για να δώσουν εξετάσεις στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και η κυβέρνηση δεν τους προσλαμβάνει τη στιγμή που το 2010 προσλήφθηκαν στο δημόσιο 16.000 μόνιμοι υπάλληλοι.

Διαβάστε επίσης:

Εγκλωβισμένοι οι ελεγκτές της Τρόϊκας στο Υπ. Οικονομικών από αδιόριστους του ΑΣΕΠ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε