Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τους τα χάλασε ο καιρός! Ελάχιστος κόσμος στου Φιλοπάππου (ΦΩΤΟ)

Άλλες χρονιές, τέτοια μέρα, ο λόφος του Φιλοπάππου «έσφυζε» από ζωή. Παιδικές φωνές ακούγονταν παντού, οι χαρταετοί «μοιράζονταν» τον ουρανό…

Φέτος, τίποτα δε θυμίζει άλλες χρονιές. Όχι, δε φταίει (μόνο) η κρίση. Φταίει και ο κακός (μας) καιρός. Βροχερός, συννεφιασμένος, μόνο κάποιοι θαρραλέοι αποφάσισαν να πετάξουν χαρταετό.
Συννεφιές...
Χαρταετός... πουθενά!
Α! Να κι ένας!
Η σκηνή στήθηκε από νωρίς!
Τα παιδιά έλειπαν φέτος, ποιος γονιός «τολμά» να τα βγάλει έξω με τέτοιο καιρό. Γι’ αυτό και ο μέσος όρος ηλικίας ήταν… αυξημένος.
“Είμαστε εδώ με τους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Ο καιρός βέβαια μας τα έχει χαλάσει λίγο, αλλά είναι γνωστό ότι είμαστε για τα δύσκολα, δεν το βάζουμε κάτω και θα διασκεδάσουμε με πολύ καλό φαγητό”, επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Πολύς κόσμος δεν πήγε, αλλά η αστυνομία ήταν εκεί για παν ενδεχόμενο
Χαρταετό μπορούσες να μην έχεις, ομπρέλα όχι!

Εκτός από ομπρέλα, απαραίτητη και η καλή παρέα
Κάτι που δεν ισχύει για όλους...

Ακόμη κι έτσι, όσοι βρέθηκαν εκεί, έκαναν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διασκεδάσουν. Ο δήμος μοίρασε φασολάδα, λαγάνα, χαλβά, ενώ μουσικά συγκροτήματα διασκέδασαν τους Αθηναίους που τήρησαν την παράδοση που γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα στου Φιλοπάππου!

Τρεις χιλιάδες μερίδες φασολάδας, λαγάνας και ελιών μοίραζε από τις εννιά το πρωί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων. Εξάλλου, τα 200 κιλά χαλβά που είχαν προβλεφθεί να μοιραστούν έγιναν ανάρπαστα μέσα σε δύο ώρες.

Με τις τσάντες οι λαγάνες!

Εδώ η καλή λαγάνα!
Εδώ και η καλή φασολάδα!
Φυσικά, δεν έλειπε η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων!
Λόγω της κακοκαιρίας ακυρώθηκε η εμφάνιση του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων, με αποτέλεσμα να προλάβει να παίξει μόνο για λίγη ώρα η Φιλαρμονική του δήμου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε