Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τραγελαφική υπόθεση με επίορκους εφοριακούς!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οικονομικός επιθεωρητής αρχικά αθώωσε επίορκους εφοριακούς αλλά όταν το δικαστήριο τους καταδίκασε, άλλαξε το πόρισμά του. Τώρα, βρίσκεται ο ίδιος υπό έλεγχο.

Όλα ξεκίνησαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο, όταν επιχειρηματίας στη βόρεια Ελλάδα κατήγγειλε στην αστυνομία δυο εφοριακούς, οι οποίοι τον εκβίαζαν και του ζήτησαν 25.000 ευρώ για να μειώσουν κατά πολύ πρόστιμο, ύψους 250.000 ευρώ που του είχε επιβάλει η εφορία. Μετά την καταγγελία του, η αστυνομία συνέλαβε τους επίορκους αστυνομικούς.

Την ίδια περίοδο, οικονομικός επιθεωρητής ανέλαβε να τους ελέγξει πειθαρχικά αλλά όχι μόνο δε βρήκε κάτι υπέρ τους και τους απάλλαξε, έκανε και μήνυση στην Αστυνομία, κατηγορώντας την ότι διενήργησε παράνομα και παράτυπα την έρευνα για τους δυο εφοριακούς.

Μερικούς μήνες μετά, δικαστήριο της Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους τους επίορκους αστυνομικούς για παθητική δωροδοκία, καταδικάζοντάς τους. Και μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, ο οικονομικός επιθεωρητής που προηγουμένως τους είχε απαλλάξει, αλλάζει το πόρισμά του, καταδικαστικό αυτή τη φορά.

Το… θέατρο του παραλόγου προκάλεσε την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, καθώς όπως αναφέρει πρόθεση του οικονομικού επιθεωρητή ήταν να απαλλάξει τους δυο εφοριακούς από τις πειθαρχικές ευθύνες, παραβιάζοντας το καθήκον του.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δε, ζήτησε έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης, αφού υπάρχουν υπόνοιες για συναλλαγές που πιθανόν να είχε με τους δυο εφοριακούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε