Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τραγικές ελλείψεις στα νησιά από την απεργία της ΠΝΟ – Στερεύουν φάρμακα, τρόφιμα και καύσιμα!

Κρούσματα αισχροκέρδειας στη Ζάκυνθο καταγγέλει στο Νewsit o Δήμαρχος.  Άδειασαν τα ράφια των σουπερ – μάρκετ, τεράστιες οι ελλείψεις σε φάρμακα.

SOS εκπέμπουν οι κάτοικοι πολλών νησιών καθώς παραμένουν αποκλεισμένοι για δέκατη μέρα λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ με αποτέλεμα να μη γινεται η τροφοδοσία των νησιών και η κατάσταση να είναι οριακή.

Στην ΠΑΤΜΟ υπάρχουν τρομερές ελλείψεις δήλωσε στο Νewsit o Δήμαρχος Γρηγόρης Στώϊκος “δεν έχουμε τρόφιμα καθώς όλα τα αγαθά έρχονται από τον Πειραιά. Υπάρχουν ελλείψεις σε οπωροκηπευτικά και γαλοκτομικά. Εγώ πήγα μια βόλτα στα σουπερ – μαρκετ και από την Παρασκευή και δεν υπάρχει τίποτα. Επίσης έχουν αποκλειστεί πολλοί συμπολίτες μου στην ΑΘήνα και δεν έχουν τρόπο να επιστρέψουν στην Πάτμο. Στα φάρμακα υπάρχουν ελλείψεις αλλά επειδή συνδεόμαστε και με καταμαράν με Ρόδο το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο ακόμη. Από καύσιμα μέχρι στιγμής έχουμε επάρκεια αλλά δεν έχουμε πετρέλαιο θέρμανσης. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο δήμαρχος της Πάτμου

Στη ΖΑΚΥΝΘΟ όπως κατήγγειλε ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης “υπάρχουν κρούσματα αισχροκέρδειας καθώς κάποιοι με κότερα και βάρκες περνάνε απέναντι στην Κυλλήνη αγοράζουν αγαθά και μετά τα πωλούν πανάκριβα στο νησί. Εχουμε σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα κυρίως των καρκινοπαθών. Έχουμε προβλημα με τα καύσιμα και το εμφιαλωμένο νερό που χρειαζόμαστε στο νησί αλλά ελλείψεις σε τρόφιμα. Η κατάσταση είναι πλέον οριακή”.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο δήμαρχος Ζακύνθου

Στο ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ οι κάτοικοι περνάνε απέναντι στην Τουρκία για να προμηθευτούν αγαθά αποκάλυψε στο Νewsit o Δήμαρχος Μεγίστης Παύλος Πανυγήρης και πρόσθεσε “εχουμε τρομακτικές ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο δήμαρχος Καστελόριζου…

Στην ΊΟ η εικόνα είναι λίγο καλύτερη  σύμφωνα με όσα μας είπε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πετρόπουλος “το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουμε με τα φάρμακα, τα οπωροκηπευτικά και τα γαλακτομικά. Καύσιμα έχουμε ακόμη αλλά φυσικά δεν έχει έρθει πετρέλαιο θέρμανσης”.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο δήμαρχος της Ίου…

Στην ΝΑΞΟ στην οποία ανήκουν διοικητικά και η ΔΟΝΟΥΣΑ, η ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ, τα ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ και η ΗΡΑΚΛΕΙΑ το πρόβλημα είναι τρομακτικό όπως δήλωσε στο Νewsit o Δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης “κυρίως στα φάρμακα. Στη Νάξο που είναι μεγάλο νησί υπάρχουν ελλείψεις και στα τρόφιμα αλλά τις αντιμετωπίζουμε. Στα μικρά νησιά η κατάσταση είναι δραματική. Σκεφτείτε πως δυο γυναίκες γέννησαν στο νοσοκομείο της Νάξου γιατί δεν μπορούσαν να πάνε στην Αθήνα με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Πρόβλημα υπάρχει και με τα καύσιμα”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο δήμαρχος της Νάξου…

Στη ΣΑΜΟ όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Στυλιανός Θάνος “έχουμε μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα κυρίως γαλακτομικά και οπωροκηπευτικά. Πρόβλημα με τα φάρμακα δεν έχουμε ακόμη μεγάλο ούτε με τα καύσιμα”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο δήμαρχος της Σάμου

Η απεργία της ΠΝΟ λήγει αύριο το πρωί και αμέσως θα ξεκινήσει η τροφοδοσία των νησιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε