Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τραγική η κατάσταση στο Ελληνικό για τους πρόσφυγες – Τι λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ [pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δύο ελέγχους αυτοψίας με εξειδικευμένα κλιμάκιά του, πραγματοποίησε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, βεβαιώνοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο.

Οι αυτοψίες έγιναν την Πέμπτη και την Παρασκευή στο χώρο, όπου διαπιστώθηκε περιορισμένης έκτασης συσσώρευση στάσιμων υδάτων στο ισόγειο εξαιτίας βλάβης του υδραυλικού δικτύου, καθώς επίσης εκτεταμένη συσσώρευση στάσιμων υδάτων-λυμάτων  που οφείλεται σε βλάβη του αποχετευτικού συστήματος.

Έπειτα από τις υποδείξεις των κλιμακίων του ΚΕΕΛΠΝΟ, πραγματοποιήθηκε άντληση των υδάτων και καθαρισμός του χώρου όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διενέργεια της σημερινής δεύτερης αυτοψίας.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συνιστά την άμεση έναρξη των εργασιών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών και προτείνει την κάλυψη των αναγκών του φιλοξενούμενου πληθυσμού με επαρκή αριθμό εγκαταστάσεων ατομικής υγιεινής (τουαλέτες, ντουζιέρες, νιπτήρες).

Μη εφαρμογή των συστάσεων αυτών θα εγκυμονούσε κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία. Επιπρόσθετα, επισημαίνεται η ανάγκη για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και για το λόγο αυτό ο Οργανισμός διέθεσε ενημερωτικό υλικό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε